Sıralama: Member
Gruplar: Registered
Katılan: 23.11.2015(UTC) Mesajlar: 14 1 Kere Teşekkür Etti.
|
Merhaba, SQL Server'da bir bakım işi oluşturdum FULL BACKUP için. Bu yedeği şifreli oluşturma şansım var mı? Script ile sanki oluyor gibi okudum araştırdığım yerlerde ama bir maintenance plan içerisinde bu mümkün mü?
BACKUP DATABASE Northwind TO DISK='C:\Northwind.BAK' WITH MEDIAPASSWORD='mssqltips'
Veritabanım: Sql Server 2012.
Saygılar.
|
|
|
|
Katılan: 17.10.2014(UTC) Mesajlar: 22 Konum: aaase 6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
|
maintenance içerisine , backup tımını t-sql scipti ile bu şekilde yapabilirsin. Ama yinede bu şekilde uğraşmak istemiyorsan, maintenanca backup toolunda options kısmında backup encryption nı kullanabilirsin.
|
|
|
|
|
Originally Posted by: yunusKaradag maintenance içerisine , backup tımını t-sql scipti ile bu şekilde yapabilirsin. Ama yinede bu şekilde uğraşmak istemiyorsan, maintenanca backup toolunda options kısmında backup encryption nı kullanabilirsin.
Merhaba, Options kısmını göremedim. Sql Server 2012'de ekran görüntüsü verme şansın var mı bu yer için? Selamlar.
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: yunusKaradag maintenance içerisine , backup tımını t-sql scipti ile bu şekilde yapabilirsin. Ama yinede bu şekilde uğraşmak istemiyorsan, maintenanca backup toolunda options kısmında backup encryption nı kullanabilirsin.
Merhaba, Options kısmını göremedim. Sql Server 2012'de ekran görüntüsü verme şansın var mı bu yer için? Selamlar. Şu şekilde hocam |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: yunusKaradag maintenance içerisine , backup tımını t-sql scipti ile bu şekilde yapabilirsin. Ama yinede bu şekilde uğraşmak istemiyorsan, maintenanca backup toolunda options kısmında backup encryption nı kullanabilirsin.
Merhaba, Options kısmını göremedim. Sql Server 2012'de ekran görüntüsü verme şansın var mı bu yer için? Selamlar. Şu şekilde hocam Merhaba, Sql Server 2012 Enterprise ve herhangi bir eklenti yüklenmemiş şekilde bir veritabanından mı aldınız bu görüntüyü? Selamlar.
|
|
|
|
|
Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: yunusKaradag maintenance içerisine , backup tımını t-sql scipti ile bu şekilde yapabilirsin. Ama yinede bu şekilde uğraşmak istemiyorsan, maintenanca backup toolunda options kısmında backup encryption nı kullanabilirsin.
Merhaba, Options kısmını göremedim. Sql Server 2012'de ekran görüntüsü verme şansın var mı bu yer için? Selamlar. Şu şekilde hocam Merhaba, Sql Server 2012 Enterprise ve herhangi bir eklenti yüklenmemiş şekilde bir veritabanından mı aldınız bu görüntüyü? Selamlar. evet hocam |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: yunusKaradag maintenance içerisine , backup tımını t-sql scipti ile bu şekilde yapabilirsin. Ama yinede bu şekilde uğraşmak istemiyorsan, maintenanca backup toolunda options kısmında backup encryption nı kullanabilirsin.
Merhaba, Options kısmını göremedim. Sql Server 2012'de ekran görüntüsü verme şansın var mı bu yer için? Selamlar. Şu şekilde hocam Merhaba, Sql Server 2012 Enterprise ve herhangi bir eklenti yüklenmemiş şekilde bir veritabanından mı aldınız bu görüntüyü? Selamlar. evet hocam Merhaba, ekran görüntüsü alırken sol tarafta Object Explorer da görünse de Sql Server sürüm bilgisini görsem olur mu? Bendeki 11.0.3128. Muhtemelen sendeki Sql Server 2014 2012 değil. Selamlar.
|
|
|
|
|
sizin management studio versiyonunuz nedir |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir sizin management studio versiyonunuz nedir Microsoft SQL Server Management Studio : 11.0.5343.0
|
|
|
|
|
Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir sizin management studio versiyonunuz nedir Microsoft SQL Server Management Studio : 11.0.5343.0 Söyle söyleyeyim bu sorun sql server versiyonunuzdan değil , management studio versiyonunuzdan kaynaklanmaktadır, 2014 ün managenment studiosunu yüklerseniz menu gelecektir, |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir sizin management studio versiyonunuz nedir Microsoft SQL Server Management Studio : 11.0.5343.0 Söyle söyleyeyim bu sorun sql server versiyonunuzdan değil , management studio versiyonunuzdan kaynaklanmaktadır, 2014 ün managenment studiosunu yüklerseniz menu gelecektir, Merhaba, evet SQL Server Management Studio'nun yeni sürümünde bu seçeneği gördüm, ancak bir FULL yedek işi oluşturduğumda aşağıdaki hatayı aldım. Kod:
TITLE: Microsoft.SqlServer.SmoExtended
------------------------------
ADDITIONAL INFORMATION:
Encryption option is not supported on a version earlier than SQL Server 2014. (Microsoft.SqlServer.SmoExtended)
Önce aşağıdaki scripti çalıştırıp bir anahtar ürettim. Kod:
USE master;
CREATE CERTIFICATE VeritabaniSertifika
ENCRYPTION BY PASSWORD = '*************'
WITH SUBJECT = 'Sifreleme icin sertifika',
EXPIRY_DATE = '20500101';
GO
CREATE SYMMETRIC KEY YedekSifre
WITH ALGORITHM = AES_256
ENCRYPTION BY CERTIFICATE VeritabaniSertifika;
GO
Sonra da bakım işinde şifreleme yöntemi olarak bunu seçtim ama yukarıdaki hata geldi. Selamlar.
|
|
|
|
|
Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir sizin management studio versiyonunuz nedir Microsoft SQL Server Management Studio : 11.0.5343.0 Söyle söyleyeyim bu sorun sql server versiyonunuzdan değil , management studio versiyonunuzdan kaynaklanmaktadır, 2014 ün managenment studiosunu yüklerseniz menu gelecektir, Merhaba, evet SQL Server Management Studio'nun yeni sürümünde bu seçeneği gördüm, ancak bir FULL yedek işi oluşturduğumda aşağıdaki hatayı aldım. Kod:
ADDITIONAL INFORMATION:
Encryption option is not supported on a version earlier than SQL Server 2014. (Microsoft.SqlServer.SmoExtended)
USE master;
GO
WITH ALGORITHM = AES_256
GO
Sonra da bakım işinde şifreleme yöntemi olarak bunu seçtim ama yukarıdaki hata geldi. Selamlar. Biz hyundai da iken ozaman 2008 vardı, tde yi kullanıyorduk örnek script su Kod:
USE master;
GO
CREATE MASTER KEY ENCRYPTION BY PASSWORD = '<UseStrongPasswordHere>';
go
CREATE CERTIFICATE MyServerCert WITH SUBJECT = 'My DEK Certificate';
go
USE AdventureWorks2012;
GO
CREATE DATABASE ENCRYPTION KEY
WITH ALGORITHM = AES_128
ENCRYPTION BY SERVER CERTIFICATE MyServerCert;
GO
ALTER DATABASE AdventureWorks2012
SET ENCRYPTION ON;
GO
yukarıdaki kodu microsoftun sitesinden aldım sana tavsiyem önce bir backup al öyle dene |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir sizin management studio versiyonunuz nedir Microsoft SQL Server Management Studio : 11.0.5343.0 Söyle söyleyeyim bu sorun sql server versiyonunuzdan değil , management studio versiyonunuzdan kaynaklanmaktadır, 2014 ün managenment studiosunu yüklerseniz menu gelecektir, Merhaba, evet SQL Server Management Studio'nun yeni sürümünde bu seçeneği gördüm, ancak bir FULL yedek işi oluşturduğumda aşağıdaki hatayı aldım. Kod:
ADDITIONAL INFORMATION:
USE master;
GO
WITH ALGORITHM = AES_256
GO
Sonra da bakım işinde şifreleme yöntemi olarak bunu seçtim ama yukarıdaki hata geldi. Selamlar. Biz hyundai da iken ozaman 2008 vardı, tde yi kullanıyorduk örnek script su Kod:
USE master;
GO
CREATE MASTER KEY ENCRYPTION BY PASSWORD = '<UseStrongPasswordHere>';
go
CREATE CERTIFICATE MyServerCert WITH SUBJECT = 'My DEK Certificate';
go
USE AdventureWorks2012;
GO
CREATE DATABASE ENCRYPTION KEY
WITH ALGORITHM = AES_128
ENCRYPTION BY SERVER CERTIFICATE MyServerCert;
GO
ALTER DATABASE AdventureWorks2012
SET ENCRYPTION ON;
GO
yukarıdaki kodu microsoftun sitesinden aldım sana tavsiyem önce bir backup al öyle dene Aslında benim tek amacım yedeği şifrelemek. Sanırım bu script ile tüm veritabanı için şifreleme etkinleşiyor. Bunun mevcut çalışan uygulamalara ve performansa negatif etkisi olabilir. Oysa ki sadece yedeğin şifrelenmesi, mevcut işleyişi de etkilemez. Böyle bir şansımız yok mudur?
|
|
|
|
|
Sadece backup ı bir key ile şifreleyecekseniz bu işinizi görür Kod:
USE AdventureWorks2012;
GO
OPEN MASTER KEY DECRYPTION BY PASSWORD = 'sfj5300osdVdgwdfkli7';
BACKUP MASTER KEY TO FILE = 'c:\temp\exportedmasterkey'
ENCRYPTION BY PASSWORD = 'sd092735kjn$&adsg';
GO
|
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Sadece backup ı bir key ile şifreleyecekseniz bu işinizi görür Kod:
USE AdventureWorks2012;
GO
GO
O zaman en baştaki soruma dönecek olursak; "Bunu Maintenance Plan içerisinde yapmak Sql Server 2014 ve üstünde mümkün. Diğer türlü bir script ile bunu yapabiliriz." sonucu mu çıkıyor?
|
|
|
|
|
Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir Sadece backup ı bir key ile şifreleyecekseniz bu işinizi görür Kod:
USE AdventureWorks2012;
GO
GO
O zaman en baştaki soruma dönecek olursak; "Bunu Maintenance Plan içerisinde yapmak Sql Server 2014 ve üstünde mümkün. Diğer türlü bir script ile bunu yapabiliriz." sonucu mu çıkıyor? eğer bu scripti execute t sql task ın içine koyarsanız maintance planda da yapabilirsiniz |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: zamkinos Originally Posted by: mehmetzekikir Sadece backup ı bir key ile şifreleyecekseniz bu işinizi görür Kod:
USE AdventureWorks2012;
GO
GO
O zaman en baştaki soruma dönecek olursak; "Bunu Maintenance Plan içerisinde yapmak Sql Server 2014 ve üstünde mümkün. Diğer türlü bir script ile bunu yapabiliriz." sonucu mu çıkıyor? eğer bu scripti execute t sql task ın içine koyarsanız maintance planda da yapabilirsiniz Başka bir yol gözükmüyor o zaman bu durumda. Teşekkürler. Not: Ama yazdığın script şifreli yedek almıyor, master key'i yedekliyor sanırım. Düzenle Kullanıcı Tarafından 15 Aralık 2015 Salı 16:48:06(UTC)
| Sebep: Sebep Bildirilmesi
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.