Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Merhabalar ASP.NET 1. Ders aşağıdadır. Bu derste Kurulum, Master Page, Temel CSS konuları işlenmiştir. Konu ile ilgili sorularınızı buradan sora bilirsiniz.
Düzenle Kullanıcı Tarafından 6 Mayıs 2014 Salı 17:21:33(UTC)
| Sebep: Sebep Bildirilmesi |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
mehmetzekikir: 2 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
|
|
Sıralama: Newbie
Gruplar: Registered
Katılan: 16.07.2015(UTC) Mesajlar: 1 Konum: kocaeli
|
Merhaba ben serkan SQL server ile ASP.net arasındaki bağlantıya anlatan egitim videoyonuz var mı acaba videoların hepsi izlemedim ona göre izleyeceğim şimdiden teşekkürler
|
|
|
|
|
Originally Posted by: serkan290 Merhaba ben serkan SQL server ile ASP.net arasındaki bağlantıya anlatan egitim videoyonuz var mı acaba videoların hepsi izlemedim ona göre izleyeceğim şimdiden teşekkürler
Merhabalar Şuan için yok 1 Eylülden itibaren videolar yeniden çekilmeye başlanacaktır, |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
Sıralama: Newbie
Katılan: 27.08.2015(UTC) Mesajlar: 2 Konum: Bodrum/Mugla
|
Uuzun zamandır boyle sevindirici bir haber almamıştım hocam 1 eylül yaklastı malum sabırsızlanıyoruz.asp.net te gönder butonunun arkasını yazıcaktık en son :)reklamlara bol bol tıklıyorum ;)
|
|
|
|
Sıralama: Member
Katılan: 1.09.2015(UTC) Mesajlar: 20 Konum: URFA 10 Kere Teşekkür Etti.
|
Şimdi 1 den başlayıp izlemeye başladım. 2012 yerine 2015 falan kursak çok fark olur mu ?
yazılım web sitesi konusunda fazla bir bilgisi olmayanlar için bu şekilde bir başlangıç doğrumudur ?
html ile ilgili video eklenecek diyordunuz ama eklenmişmidir
|
|
|
|
|
Originally Posted by: aksneo Şimdi 1 den başlayıp izlemeye başladım. 2012 yerine 2015 falan kursak çok fark olur mu ?
yazılım web sitesi konusunda fazla bir bilgisi olmayanlar için bu şekilde bir başlangıç doğrumudur ?
html ile ilgili video eklenecek diyordunuz ama eklenmişmidir Merhabalar 2012 - 2015 farketmez , buradan öğrenebilirsiniz, html video çekilmedi zaten buradanda yaptıklarımızdan öğrenebilirsiniz, 1 tanede html için video çekeriz |
mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
aksneo 1.09.2015(UTC) tarihinde
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: aksneo Şimdi 1 den başlayıp izlemeye başladım. 2012 yerine 2015 falan kursak çok fark olur mu ?
html ile ilgili video eklenecek diyordunuz ama eklenmişmidir Merhabalar 2012 - 2015 farketmez , buradan öğrenebilirsiniz, html video çekilmedi zaten buradanda yaptıklarımızdan öğrenebilirsiniz, 1 tanede html için video çekeriz teşekkürler hızlı cevabınız için asp not registered hatası veriyor en başta daha sonra da f5 yaptığımda servera bağlanmıyor nasıl çözebilirim. framework 4.5 yazıyor Düzenle Kullanıcı Tarafından 1 Eylül 2015 Salı 14:38:22(UTC)
| Sebep: Sebep Bildirilmesi
|
|
|
|
|
Originally Posted by: aksneo Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: aksneo Şimdi 1 den başlayıp izlemeye başladım. 2012 yerine 2015 falan kursak çok fark olur mu ?
html ile ilgili video eklenecek diyordunuz ama eklenmişmidir Merhabalar 2012 - 2015 farketmez , buradan öğrenebilirsiniz, html video çekilmedi zaten buradanda yaptıklarımızdan öğrenebilirsiniz, 1 tanede html için video çekeriz teşekkürler hızlı cevabınız için asp not registered hatası veriyor en başta daha sonra da f5 yaptığımda servera bağlanmıyor nasıl çözebilirim. framework 4.5 yazıyor tam hata mesajını yollarmısınız böyle bir hata mı ASP.NET 4.5 has not been registered on the Web server. You need to manually configure your Web server for ASP.NET 4.5 in order for your site to run correctly. |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: aksneo Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: aksneo Şimdi 1 den başlayıp izlemeye başladım. 2012 yerine 2015 falan kursak çok fark olur mu ?
html ile ilgili video eklenecek diyordunuz ama eklenmişmidir Merhabalar 2012 - 2015 farketmez , buradan öğrenebilirsiniz, html video çekilmedi zaten buradanda yaptıklarımızdan öğrenebilirsiniz, 1 tanede html için video çekeriz teşekkürler hızlı cevabınız için asp not registered hatası veriyor en başta daha sonra da f5 yaptığımda servera bağlanmıyor nasıl çözebilirim. framework 4.5 yazıyor tam hata mesajını yollarmısınız böyle bir hata mı ASP.NET 4.5 has not been registered on the Web server. You need to manually configure your Web server for ASP.NET 4.5 in order for your site to run correctly. evet aynı hatanın 4.5 yerine 4.0 yazıyor benimkinde
|
|
|
|
|
çalıştıra inetmgr yazıp enter a bastıgınızda iis geliyor mu (internet information service geliyor mu) |
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir çalıştıra inetmgr yazıp enter a bastıgınızda iis geliyor mu (internet information service geliyor mu) eğer gelmiyorsa program ekle kaldıra gelin , oradan windows bileşenleri ekle kaldıra gir, oradan iis i seç hocam ekle ilgilileri ozaman çalışır |
mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
aksneo 2.09.2015(UTC) tarihinde
|
|
|
çok teşekkürler 2015 e geçtim ücretsiz şimdi sorunsuz yaptım. anlatımınız çok sade ve güzel. video kaliteniz de güzel.. bana visualstudio http://kullaniciadi.visualstudio.com diye bir adres verdi. bu yaptığımız çalışmaları buradan kullanma verebilir mi ?
|
|
|
|
|
Originally Posted by: aksneo çok teşekkürler 2015 e geçtim ücretsiz şimdi sorunsuz yaptım. anlatımınız çok sade ve güzel. video kaliteniz de güzel.. bana visualstudio http://kullaniciadi.visualstudio.com diye bir adres verdi. bu yaptığımız çalışmaları buradan kullanma verebilir mi ? ben rica ederim ben kurmadım bilmiyorum ama öylemiş gibi duruyor |
|
|
|
|
üstat ben bu asp ile tasarımı bitirdikten sonra yerel ağımda nasıl paylaşıma açabilirim ? bir bilgisayara yüklesem o ağa bağlı herkes http://localhost: olarak girse görebilir mi ? Düzenle Kullanıcı Tarafından 6 Eylül 2015 Pazar 17:44:58(UTC)
|
|
|
|
Sıralama: Advanced Member
Katılan: 27.08.2015(UTC) Mesajlar: 37 5 Mesajına Toplam 5 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: aksneo üstat ben bu asp ile tasarımı bitirdikten sonra yerel ağımda nasıl paylaşıma açabilirim ? bir bilgisayara yüklesem o ağa bağlı herkes http://localhost: olarak girse görebilir mi ? Bir bilgisayara Internet Information Services (IIS) Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yükleyeceksiniz. Sonra yapacaklarınız: 1. Web sitesi oluşturmak için Sites (Siteler) üzerine sağ tıklanıp Add Web Site (Web Sitesi Ekle) seçilir. 2. Web üzerinden paylaşılacak dosyaların IIS yüklendikten sonra gelen C:\inetpub\wwwroot altında bulunması gerekmektedir. Bu yüzden bu uygulamada paylaşılacak programlar klasörü önce bu dizin altına kopyalanır. 3. Physical Path (Fiziksel Yol) kısmında C:\inetpub\wwwroot dizini gösterilir ve Ok (Tamam) tıklanır. 4. Web sitesi için gereken ayarlamalar yapılır. Site Name (Site Adı) kısmına bu uygulamada olduğu gibi herhangi bir isim girilebilir. Binding (Bağlantı) bölümünde Type (Tip) http, Port 80 seçilir. IP address (ip adresi) bölümüne paylaşım yapılacak yerelin ip adresi girilir. Host Name (Sunucu Adı) kısmına Web sitesinin adresi yazılır. Start Web Site immediately (Web sitesini hemen başlat) seçili hale getirilir ve Ok (Tamam) tıklanır. Bunları yaptıktan sonra IIS kurulu bilgisayarın bulunduğu ağa bağlı herkes IIS kurulu bilgisayarın ip no sunu girerek çalışmanızı görebilirler. IIS kurulu bilgisayarda adres çubuğuna http://localhost yazarsanız çalışmanızı görebilirsiniz. Düzenle Kullanıcı Tarafından 6 Eylül 2015 Pazar 18:26:00(UTC)
|
|
|
|
|
Originally Posted by: hal1370 Originally Posted by: aksneo üstat ben bu asp ile tasarımı bitirdikten sonra yerel ağımda nasıl paylaşıma açabilirim ? bir bilgisayara yüklesem o ağa bağlı herkes http://localhost: olarak girse görebilir mi ? Bir bilgisayara Internet Information Services (IIS) Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yükleyeceksiniz. Sonra yapacaklarınız: 1. Web sitesi oluşturmak için Sites (Siteler) üzerine sağ tıklanıp Add Web Site (Web Sitesi Ekle) seçilir. 2. Web üzerinden paylaşılacak dosyaların IIS yüklendikten sonra gelen C:\inetpub\wwwroot altında bulunması gerekmektedir. Bu yüzden bu uygulamada paylaşılacak programlar klasörü önce bu dizin altına kopyalanır. 3. Physical Path (Fiziksel Yol) kısmında C:\inetpub\wwwroot dizini gösterilir ve Ok (Tamam) tıklanır. 4. Web sitesi için gereken ayarlamalar yapılır. Site Name (Site Adı) kısmına bu uygulamada olduğu gibi herhangi bir isim girilebilir. Binding (Bağlantı) bölümünde Type (Tip) http, Port 80 seçilir. IP address (ip adresi) bölümüne paylaşım yapılacak yerelin ip adresi girilir. Host Name (Sunucu Adı) kısmına Web sitesinin adresi yazılır. Start Web Site immediately (Web sitesini hemen başlat) seçili hale getirilir ve Ok (Tamam) tıklanır. Bunları yaptıktan sonra IIS kurulu bilgisayarın bulunduğu ağa bağlı herkes IIS kurulu bilgisayarın ip no sunu girerek çalışmanızı görebilirler. IIS kurulu bilgisayarda adres çubuğuna http://localhost yazarsanız çalışmanızı görebilirsiniz. c:\inetpub\wwwroot klasörüne kopyaladım. localhost yazınca benim bilgisayardan giriyorum fakat diğer bilgisayarlardan göremiyorum. 4.maddenizi tam olarak anlayamadım Mehmet Zeki Bey; devam edecek videolarda kullanıcı adı ve şifre ile giriş olacak mı ?
|
|
|
|
|
Originally Posted by: aksneo Originally Posted by: hal1370 Originally Posted by: aksneo üstat ben bu asp ile tasarımı bitirdikten sonra yerel ağımda nasıl paylaşıma açabilirim ? bir bilgisayara yüklesem o ağa bağlı herkes http://localhost: olarak girse görebilir mi ? Bir bilgisayara Internet Information Services (IIS) Manager (İnternet Bilgi Servisleri Yöneticisi) yükleyeceksiniz. Sonra yapacaklarınız: 1. Web sitesi oluşturmak için Sites (Siteler) üzerine sağ tıklanıp Add Web Site (Web Sitesi Ekle) seçilir. 2. Web üzerinden paylaşılacak dosyaların IIS yüklendikten sonra gelen C:\inetpub\wwwroot altında bulunması gerekmektedir. Bu yüzden bu uygulamada paylaşılacak programlar klasörü önce bu dizin altına kopyalanır. 3. Physical Path (Fiziksel Yol) kısmında C:\inetpub\wwwroot dizini gösterilir ve Ok (Tamam) tıklanır. 4. Web sitesi için gereken ayarlamalar yapılır. Site Name (Site Adı) kısmına bu uygulamada olduğu gibi herhangi bir isim girilebilir. Binding (Bağlantı) bölümünde Type (Tip) http, Port 80 seçilir. IP address (ip adresi) bölümüne paylaşım yapılacak yerelin ip adresi girilir. Host Name (Sunucu Adı) kısmına Web sitesinin adresi yazılır. Start Web Site immediately (Web sitesini hemen başlat) seçili hale getirilir ve Ok (Tamam) tıklanır. Bunları yaptıktan sonra IIS kurulu bilgisayarın bulunduğu ağa bağlı herkes IIS kurulu bilgisayarın ip no sunu girerek çalışmanızı görebilirler. IIS kurulu bilgisayarda adres çubuğuna http://localhost yazarsanız çalışmanızı görebilirsiniz. c:\inetpub\wwwroot klasörüne kopyaladım. localhost yazınca benim bilgisayardan giriyorum fakat diğer bilgisayarlardan göremiyorum. 4.maddenizi tam olarak anlayamadım Diğer bilgisayarlardan görebilmek için IIS yüklü bilgisayarın ip sini girmelisiniz Örn: http://192.168.2.6 gibi 4. Madde olarak IIS de yeni site oluştururken yapacağınız ayarlardan bahsediyordum: Yukardaki resimde dolduracağınız ayarlardan.
|
hal1370: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
aksneo 12.09.2015(UTC) tarihinde
|
|
|
teşekkürler
taşınabilir asp server bulabilirmiyiz ?
|
|
|
|
|
Originally Posted by: aksneo teşekkürler
taşınabilir asp server bulabilirmiyiz ? Portable bir asp server programı var. IIS kadar güçlü değil çok fazla bağlantı olduğunda patlıyor. Yeniden başlatmak gerekiyor. Ama kurulum gerektirmeyen bir program. Demosunu bu adresten indirebilirsiniz. Quick'n Easy Web Server
|
hal1370: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
aksneo 13.09.2015(UTC) tarihinde
|
|
|
Originally Posted by: hal1370 Originally Posted by: aksneo teşekkürler
taşınabilir asp server bulabilirmiyiz ? Portable bir asp server programı var. IIS kadar güçlü değil çok fazla bağlantı olduğunda patlıyor. Yeniden başlatmak gerekiyor. Ama kurulum gerektirmeyen bir program. Demosunu bu adresten indirebilirsiniz. Quick'n Easy Web Server Çok teşekkürler website adı altında bir klasörde asp çalışmalarımı tutuyorum. bu program da sadece html gösterebiliyoruz galiba. main.cs gösterme imkanımız olacak mı ya da default .aspx
|
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.