Database Akademi
»
Programlama
»
ASP.NET
»
asp.net web sitesi blog hakkında
Sıralama: Member
Gruplar: Registered
Katılan: 28.08.2014(UTC) Mesajlar: 19 Konum: PENDIK 5 Kere Teşekkür Etti.
|
hoca merhaba bir konu hakkında yardim alıcaktim su seklide anlataya calişim.
Makale MakaleID int (pk) MakaleBaslik nvarchar(100) MakaleIcerik nvarchar(MAX) MakaleEklenmeTarihi datetime2(7) (Default value olarak getdate() yazalım)
MakaleEtiket MakaleID int (composite pk) EtiketID int (composite pk)
Etiket EtiketID int (pk) EtiketAdi nvarchar(50)
su sekilde sql veri tabanım mevcut yapmak istediğim hocam makale kayıt ederken. etiket te belirtip aynı anda kayit işlemi tek buttonda kayıt olmasını istiyorm ama yapamıyor sadece makale kayıt ekliye biliyorm etiketii ikinci bir sekmeden son eklenenı sql kodu ile cağirarak etiket ekliye biliyorm.
ins anlata bilmişimdir.;D
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: sabrisavas hoca merhaba bir konu hakkında yardim alıcaktim su seklide anlataya calişim.
Makale MakaleID int (pk) MakaleBaslik nvarchar(100) MakaleIcerik nvarchar(MAX) MakaleEklenmeTarihi datetime2(7) (Default value olarak getdate() yazalım)
MakaleEtiket MakaleID int (composite pk) EtiketID int (composite pk)
Etiket EtiketID int (pk) EtiketAdi nvarchar(50)
su sekilde sql veri tabanım mevcut yapmak istediğim hocam makale kayıt ederken. etiket te belirtip aynı anda kayit işlemi tek buttonda kayıt olmasını istiyorm ama yapamıyor sadece makale kayıt ekliye biliyorm etiketii ikinci bir sekmeden son eklenenı sql kodu ile cağirarak etiket ekliye biliyorm.
ins anlata bilmişimdir.;D
Merhabalar Dostum, bunu tek seferde yapmanın en kolay yanı procedure içinde yapmak, eğer yapamasssan kod ile yardım ederim |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
Hocam maalesef precdure bilmiyorum tam yazmayi. Yardimci olursaniz sevinirim birde hocam ASP.net c# de bu kodu nasil kullancam sqlcommand() içine yazmam yeterli olucak mi
|
|
|
|
|
Hıocam sunu bir incele istersen sanırım işini görür http://dbakademi.com/def...=posts&t=125#post192 |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
Makale MakaleID int (pk) MakaleBaslik nvarchar(100) MakaleIcerik nvarchar(MAX) MakaleEklenmeTarihi datetime2(7) (Default value olarak getdate() yazalım) MakaleEtiket MakaleID int (composite pk) EtiketID int (composite pk) Etiket EtiketID int (pk) EtiketAdi nvarchar(50) Procedurede su sekilde olacak Kod:
create procedure Kaydet
(
@MakaleID int (pk),
@MakaleBaslik nvarchar(100),
@MakaleIcerik nvarchar(MAX),
@EtiketAdi nvarchar(50)
)
as
begin
INSERT MAKALE KODUNU YAZ
INSERT ETİKET KODUNU YAZ
DECLARE @maxMakaleId INT = (SELECT MAX(MAKALEID) FROM MAKELE)
DECLARE @maxEtiketId INT = (SELECT MAX(ETIKETID) FROM ETIKET)
INSERT MakaleEtiket (MakaleID,EtiketID) VALUES (@maxMakaleId,@maxEtiketId )
end
BOYLE BİŞE syntax hatası varsa düzeltirsin hocam |
mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
|
|
|
Tamam hocam kontrol edicem takilirsam.. Soylerim tesekkur ederim
|
|
|
|
|
Originally Posted by: sabrisavas Tamam hocam kontrol edicem takilirsam.. Soylerim tesekkur ederim Rica ederim |
|
|
|
|
alter procedure Kaydet (
@MakaleBaslik nvarchar(100), @MakaleIcerik nvarchar(MAX), @EtiketAdi nvarchar(50) ) as begin INSERT into Makale (MakaleBaslik,MakaleIcerik) values(@MakaleBaslik,@MakaleIcerik) INSERT into Etiket (EtiketAdi) values (@EtiketAdi) DECLARE @maxMakaleId INT = (SELECT MAX(MakaleId) FROM Makale) DECLARE @maxEtiketId INT = (SELECT MAX(EtiketId) FROM Etiket) INSERT MakeleEtiket (MakaleId,EtiketId) VALUES (@maxMakaleId,@maxEtiketId) end
hocam cok teşekkurler biraz guncelleme yaptim guzel bir şekilde calısıyor:d
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Database Akademi
»
Programlama
»
ASP.NET
»
asp.net web sitesi blog hakkında
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.