Sıralama: Newbie
Gruplar: Registered
Katılan: 19.10.2014(UTC) Mesajlar: 1
|
Merhaba Mehmet bey ; Ben bir konu hakkında yardımınızı isteyecektim.Başlıkta da belirttiğim gibi SQL Server 2012 R2 STD kullanıyorum çok fazla sayıda Table ve views ben bunlardan 1-kaç tane views var ve değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır? 2-kaç tane table var değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır?
verilerin kontrolünü yapmak ve dışardan sorgu yazan yada sorguları değiştirenler var mı onu öğrenme amaçlı istiyorum güvenlik için yani.
yardımcı olursanız sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar.
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: secret_boy Merhaba Mehmet bey ; Ben bir konu hakkında yardımınızı isteyecektim.Başlıkta da belirttiğim gibi SQL Server 2012 R2 STD kullanıyorum çok fazla sayıda Table ve views ben bunlardan 1-kaç tane views var ve değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır? 2-kaç tane table var değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır?
verilerin kontrolünü yapmak ve dışardan sorgu yazan yada sorguları değiştirenler var mı onu öğrenme amaçlı istiyorum güvenlik için yani.
yardımcı olursanız sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar. Merhabalar Kod:
select * from sys.tables
order by modify_date
select * from sys.views
order by modify_date
bu kodlarla hangi tablo ve viewlar değişmiş görebilirsin ama ne yazık ki benim bildiğim kadarı ile kim tarafından yapıldığını kod ile bulamazsın onun yerine değişen tablo ve viewların üzerine gel sağ tuş özelliklerden kimin yaptığını görebilirsin, böylece hepsine bakman gerekmez Söyle bir tavsiyem var sana , database seviyesinde bir triger tanımlarsan kimin alter geçtiğini bir tabloya insert ettirsin böylece bundan sonra kimin ne yaptığını daha rahat takip edersin , Son sorunu anlamadım biraz daha açabilirmisin 'verilerin kontrolünü yapmak ve dışardan sorgu yazan yada sorguları değiştirenler var mı onu öğrenme amaçlı istiyorum güvenlik için yani.' |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.