logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
secret_boy  
#1 Gönderildi : 19 Ekim 2014 Pazar 14:47:46(UTC)
secret_boy

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 19.10.2014(UTC)

Merhaba Mehmet bey ;
Ben bir konu hakkında yardımınızı isteyecektim.Başlıkta da belirttiğim gibi SQL Server 2012 R2 STD kullanıyorum çok fazla sayıda Table ve views ben bunlardan
1-kaç tane views var ve değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır?
2-kaç tane table var değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır?

verilerin kontrolünü yapmak ve dışardan sorgu yazan yada sorguları değiştirenler var mı onu öğrenme amaçlı istiyorum güvenlik için yani.

yardımcı olursanız sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim
iyi çalışmalar.
mehmetzekikir  
#2 Gönderildi : 20 Ekim 2014 Pazartesi 09:11:14(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: secret_boy Go to Quoted Post
Merhaba Mehmet bey ;
Ben bir konu hakkında yardımınızı isteyecektim.Başlıkta da belirttiğim gibi SQL Server 2012 R2 STD kullanıyorum çok fazla sayıda Table ve views ben bunlardan
1-kaç tane views var ve değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır?
2-kaç tane table var değişiklik yapılmış mı ? değişiklik yapılmış ise kim hangi pc yada ip adresinden yapılmış gibi bir sorgu yada yöntem var mıdır?

verilerin kontrolünü yapmak ve dışardan sorgu yazan yada sorguları değiştirenler var mı onu öğrenme amaçlı istiyorum güvenlik için yani.

yardımcı olursanız sevinirim ve şimdiden teşekkür ederim
iyi çalışmalar.

Merhabalar

Kod:

select * from sys.tables 
order by modify_date

select * from sys.views 
order by modify_date

bu kodlarla hangi tablo ve viewlar değişmiş görebilirsin

ama ne yazık ki benim bildiğim kadarı ile kim tarafından yapıldığını kod ile bulamazsın onun yerine değişen tablo ve viewların üzerine gel sağ tuş özelliklerden kimin yaptığını görebilirsin, böylece hepsine bakman gerekmez

Söyle bir tavsiyem var sana , database seviyesinde bir triger tanımlarsan kimin alter geçtiğini bir tabloya insert ettirsin böylece bundan sonra kimin ne yaptığını daha rahat takip edersin ,

Son sorunu anlamadım biraz daha açabilirmisin

'verilerin kontrolünü yapmak ve dışardan sorgu yazan yada sorguları değiştirenler var mı onu öğrenme amaçlı istiyorum güvenlik için yani.'
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...

Bu konudaki kullanıcılar
Guest (2)
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.