Database Akademi
»
Programlama
»
CSHARP
»
sql şifreleme(Acil yardım)
Sıralama: Newbie
Gruplar: Registered
Katılan: 19.05.2014(UTC) Mesajlar: 8
|
Giriş ekranı yapıp giriş ekranının kullanıcı adı ve şifre-veri tabanından kontrol edilecek şekilde nasıl yapabiliriz? Yardımınız için teşekkürler iyi günler
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: devreanalizi Giriş ekranı yapıp giriş ekranının kullanıcı adı ve şifre-veri tabanından kontrol edilecek şekilde nasıl yapabiliriz? Yardımınız için teşekkürler iyi günler Kod:
create procedure dbo.SifreKontrol
(
@userName varchar(50),
@password varchar(50)
)
as
begin
select 1 from Kullanici where sifre =@password and kullaniciAdi = @userName
end
Eğer sonuc 1 dönüyorsa dogrudur |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
Öncelikle yararlı bir from sayfası yapmışsınız ve kullanıcılarınızla ilgileniyorsunuz sizi bu konuda tebrik ediyorum ve çalışmalarınızın devamlılığını diliyorum.Yardımınız için teşkkürler
Yukarıda yazdığınız kod sql de çalışan bir kod ben giriş ekranını c# dan yapıp kullanıcı adını sql sen kontrol etmek istiyorum kendim şöyle bir çalışma yaptım ama çalışmıyor.Acaba kodum doğrumu hataları nerede kodun hatasını düzeltebilirmisiniz? İyi günler
SqlConnection con = new SqlConnection("server=.;user=dene;pwd=1234;database=denemesql;"); con.Open(); SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from pass where us=@us and pa=@pa", con); cmd.Parameters.AddWithValue("@us", kullanicigirisi.Text); cmd.Parameters.AddWithValue("@pa", sifregirisi.Text); SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd); DataTable dt = new DataTable(); //da.Fill(dt);
if (dt.Rows.Count == 1) { Form2 frm2 = new Form2(); frm2.Show(); this.Hide(); } else { MessageBox.Show("Kullanıcı Bilgileri Hatalı"); }
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: devreanalizi Öncelikle yararlı bir from sayfası yapmışsınız ve kullanıcılarınızla ilgileniyorsunuz sizi bu konuda tebrik ediyorum ve çalışmalarınızın devamlılığını diliyorum.Yardımınız için teşkkürler Yukarıda yazdığınız kod sql de çalışan bir kod ben giriş ekranını c# dan yapıp kullanıcı adını sql sen kontrol etmek istiyorum kendim şöyle bir çalışma yaptım ama çalışmıyor.Acaba kodum doğrumu hataları nerede kodun hatasını düzeltebilirmisiniz? İyi günler Kod:
SqlConnection con = new SqlConnection("server=.;user=dene;pwd=1234;database=denemesql;"); con.Open();
SqlCommand cmd = new SqlCommand("select * from pass where us=@us and pa=@pa", con);
cmd.Parameters.AddWithValue("@us", kullanicigirisi.Text);
cmd.Parameters.AddWithValue("@pa", sifregirisi.Text);
SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd);
DataTable dt = new DataTable();
//da.Fill(dt);
if (dt.Rows.Count == 1)
{
Form2 frm2 = new Form2();
frm2.Show();
this.Hide();
}
else
{
MessageBox.Show("Kullanıcı Bilgileri Hatalı");
}
Kod:
SqlConnection con = new SqlConnection("server=.;user=dene;pwd=1234;database=denemesql;"); con.Open();
SqlCommand cmd = new SqlCommand("select 1 from pass where us=@us and pa=@pa", con);
cmd.Parameters.AddWithValue("@us", kullanicigirisi.Text);
cmd.Parameters.AddWithValue("@pa", sifregirisi.Text);
SqlDataReader da = cmd.ExecuteReader();
if (da.Read())
{
frm2.Show();
this.Hide();
}
else
{
}
Birde böyle denermisin |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
bu kodlar çalışmıyor sürekli hata veriyor.
sql de security ye eklediğimiz kullanıcıyı nasıl c# giriş ekranından girerek kullanabiliriz.
|
|
|
|
Katılan: 12.08.2014(UTC) Mesajlar: 1 Konum: Esenler Thanks: 2 times
|
Originally Posted by: devreanalizi bu kodlar çalışmıyor sürekli hata veriyor.
sql de security ye eklediğimiz kullanıcıyı nasıl c# giriş ekranından girerek kullanabiliriz.
Hocam şimdi Mehmet Hocamızın verdiği Procedure yi yaz tmm mı. Şu şekilde. Alıntı:Kod:
create procedure dbo.SifreKontrol
(
@userName varchar(50),
@password varchar(50)
)
as
begin
select * from Kullanici where sifre =@password and kullaniciAdi = @userName
end
Daha sonra procedure miz hazır vaziyette. Tamam şimdi gelelim c# Tarafına. Artık bu kodları nereye yazarsınız bilemiyorum. Yani herhangi bir nesnenin olayına veya herhangi bir class gibi bir yere göme bilirsiniz. Gelelim koda. Kod:
//Connection kodumuzu yazdık...
SqlConnection baglan = new SqlConnection(@"server=.;user=dene;pwd=1234;database=denemesql;");
SqlCommand sorgu = new SqlCommand();//sorgu adında sorgumu barındıracağım nesnede hazır.
baglan.Open(); //Bağlantıyı da açtım.
sorgu.Connection = baglan;//Açtığım bağlantıyı sorgu nesneme gömdüm.Yolunu yani
sorgu.CommandType = CommandType.StoredProcedure;//Procedur çalıştırcam diyorum.
sorgu.CommandText = "SifreKontrol";//Sorgu cümlesini yazıyorsun, Yalnız Procedur olduğundan Procedürün adını yazman yeterli...
sorgu.Parameters.AddWithValue("@userName", kullanicigirisi.Text);//Atama
sorgu.Parameters.AddWithValue("@password", sifregirisi.Text);//Atama
sorgu.ExecuteNonQuery();//Bu satır fazla olabilir. Sorguyu çalıştırıyor.Şöyle fazla altta if içindeki yeterli diye düşünüyorum ama yinede olsun dedim. Zaten iki messageBox çıkarsa. Bu satırı sil.
if (sorgu.ExecuteNonQuery() == 1)//Bundan sonrası bildiğin gibi.
{
frm2.Show();
this.Hide();
}
else
{
}
Kolay gelsin İnşallah Yardımcı olabilmişizdir. Kodlarınıza dikkat edin. C# nazlı bir dildir. Ufak eksik bütün projeyi bozar. İyi Günler.... Kerem ALİNCAK Düzenle Kullanıcı Tarafından 15 Ekim 2014 Çarşamba 20:54:41(UTC)
| Sebep: Düzgün Görünsün
|
|
|
|
Database Akademi
»
Programlama
»
CSHARP
»
sql şifreleme(Acil yardım)
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.