Database Akademi
»
Programlama
»
CSHARP
»
Combobox1'deki veriye göre Combobox2'de veri gelsin.
Sıralama: Advanced Member
Gruplar: Registered
Katılan: 24.11.2014(UTC) Mesajlar: 34 5 Kere Teşekkür Etti. 2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
|
Merhaba, projemde 2 adet Combobox var.
İşlem Tipi - Ödeme Şekli Alınacak - Nakit Alınacak- KK Gelir - Nakit Gelir - KK Gider - Nakit
Combobox1'de İşlem Tipi, Combobox2'de ise Ödeme Şekli listeliyorum. Combobo1'deki veriye göre Combobox2'de nasıl listeleme yapabilirim.
Örneğin Alınacak seçince Nakit ve KK listelenecek, Gider seçince sadece Nakit seçilecek. Bunu uygulamanın pratik bir yolu var mıdır sizce? IF ile yap demeyin, daha kullanışlı bi r yol olmalı sanki. Örneğin Enum ile falan gibi.
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 670
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: maytas Merhaba, projemde 2 adet Combobox var.
İşlem Tipi - Ödeme Şekli Alınacak - Nakit Alınacak- KK Gelir - Nakit Gelir - KK Gider - Nakit
Combobox1'de İşlem Tipi, Combobox2'de ise Ödeme Şekli listeliyorum. Combobo1'deki veriye göre Combobox2'de nasıl listeleme yapabilirim.
Örneğin Alınacak seçince Nakit ve KK listelenecek, Gider seçince sadece Nakit seçilecek. Bunu uygulamanın pratik bir yolu var mıdır sizce? IF ile yap demeyin, daha kullanışlı bi r yol olmalı sanki. Örneğin Enum ile falan gibi. Merhabalar aslında bunun hiç kod yazmadan yapmanın yolu var sqldatasource kullanıyor musunuz , |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
Katılan: 24.11.2014(UTC) Mesajlar: 34 5 Kere Teşekkür Etti. 2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
|
C#'ta yeniyim. Toolbox'ta SqlDataSource göremedim. Sanırım bu nesne asp.nette kullanılıyor. Windows Form Application uygulaması yapıyorum. Linq to Sql kullanmayı düşünüyorum.
|
|
|
|
|
Originally Posted by: maytas C#'ta yeniyim. Toolbox'ta SqlDataSource göremedim. Sanırım bu nesne asp.nette kullanılıyor. Windows Form Application uygulaması yapıyorum. Linq to Sql kullanmayı düşünüyorum. ben linq kullanmıyorum ama istersen sana c# tarafını yazabilirm Düzenle Kullanıcı Tarafından 8 Haziran 2016 Çarşamba 07:36:11(UTC)
| Sebep: Sebep Bildirilmesi |
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınıztwitter.com/dbakademi Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Originally Posted by: mehmetzekikir Originally Posted by: maytas Merhaba, projemde 2 adet Combobox var.
Örneğin Alınacak seçince Nakit ve KK listelenecek, Gider seçince sadece Nakit seçilecek. Bunu uygulamanın pratik bir yolu var mıdır sizce? IF ile yap demeyin, daha kullanışlı bi r yol olmalı sanki. Örneğin Enum ile falan gibi. Merhabalar aslında bunun hiç kod yazmadan yapmanın yolu var sqldatasource kullanıyor musunuz , Merhabalar Makinemde windows programlama kurulu oladıgı için sizin için asp.net tarafında yaptım , ufak değiştirmelerle çevirebilirsiniz, veri tabanı Kod:
CREATE TABLE [dbo].[AltKategori](
[id] [int] NULL,
[KategoriId] [int] NULL,
[AltKategori] [varchar](50) NULL
)
CREATE TABLE [dbo].[Kategori](
[id] [int] NULL,
[Kategori] [varchar](50) NULL
)
asp.net tarafı Kod:
<asp:DropDownList ID="DropDownListKategori" runat="server" AutoPostBack="True" OnSelectedIndexChanged="DropDownListKategori_SelectedIndexChanged">
</asp:DropDownList>
<br />
<asp:DropDownList ID="DropDownListAltKategori" runat="server">
</asp:DropDownList>
c# tarafı Kod:
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
try
{
if (!Page.IsPostBack)
{
string connectionString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["VeriConnectionString"].ConnectionString;
SqlConnection conn = new SqlConnection(connectionString);
conn.Open();
SqlCommand cmd = new SqlCommand("SELECT id, Kategori FROM Kategori", conn);
cmd.CommandType = CommandType.Text;
SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd);
DataTable dt = new DataTable();
da.Fill(dt);
DropDownListKategori.DataTextField = "Kategori";
DropDownListKategori.DataValueField = "id";
DropDownListKategori.DataSource = dt;
DropDownListKategori.DataBind();
DropDownListKategori.Items.Insert(0, new ListItem("– Seçiniz –", "0"));
conn.Close();
}
}
catch (Exception ex)
{
//Eğer log katmanınız varsa yazabilirsiniz oraya
}
}
protected void DropDownListKategori_SelectedIndexChanged(object sender, EventArgs e)
{
try
{
string connectionString = ConfigurationManager.ConnectionStrings["VeriConnectionString"].ConnectionString;
SqlConnection conn = new SqlConnection(connectionString);
conn.Open();
SqlCommand cmd = new SqlCommand("SELECT id, AltKategori FROM AltKategori WHERE KategoriId = @KategoriId", conn);
cmd.CommandType = CommandType.Text;
cmd.Parameters.Add(
new SqlParameter("@KategoriId", Convert.ToInt32(DropDownListKategori.SelectedValue))
);
SqlDataAdapter da = new SqlDataAdapter(cmd);
DataTable dt = new DataTable();
da.Fill(dt);
DropDownListAltKategori.DataTextField = "AltKategori";
DropDownListAltKategori.DataValueField = "id";
DropDownListAltKategori.DataSource = dt;
DropDownListAltKategori.DataBind();
// DropDownListAltKategori.Items.Insert(0, new ListItem("– Seçiniz –", "0"));
conn.Close();
}
catch (Exception exp)
{
//Eğer log katmanınız varsa yazabilirsiniz oraya
}
}
|
mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
|
maytas 3.08.2016(UTC) tarihinde
|
|
Database Akademi
»
Programlama
»
CSHARP
»
Combobox1'deki veriye göre Combobox2'de veri gelsin.
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.