Sıralama: Newbie
Gruplar: Registered
Katılan: 2.09.2015(UTC) Mesajlar: 4 
|
Merhaba, forumda daha önce backup script i paylaşılmış fakat aynı zamanda rar layan bir script e ihtiyacım var 1 2 script yazdım fakat halen çalıştıramıyorum. Kusruma bakmayım belki kolay birşeydir ama T sql de yeniyim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
|
|
|
|
Sıralama: Administration
Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC) Mesajlar: 671
19 Kere Teşekkür Etti. 152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
|
Originally Posted by: Berkay Ü  Merhaba, forumda daha önce backup script i paylaşılmış fakat aynı zamanda rar layan bir script e ihtiyacım var 1 2 script yazdım fakat halen çalıştıramıyorum. Kusruma bakmayım belki kolay birşeydir ama T sql de yeniyim. Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim. merhabalar bildiğim kadarı ile mssql server backupları rarlamıyor, Onun yerine server properties den backup turunu compressed e çekiyorssunuz o sizin yerinize sıkıstırıyor. Ama illa rarlayacaksanız third party bir took kullanmanız gerekmekte yada siz yazacaksınız |
Yeniden geri döndük 2025 |
|
|
|
|
Backup yapan kod bu ve sorunsuz çalışıyor.
DECLARE @name VARCHAR(50) DECLARE @path VARCHAR(256) DECLARE @fileName VARCHAR(256) DECLARE @fileDate VARCHAR(20)
SELECT @fileDate = CONVERT(VARCHAR(40),GETDATE(),112) SET @name = 'AAA' SET @path = 'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL11.HP\MSSQL\Backup\' DECLARE db_cursor CURSOR FOR SELECT NAME FROM master.dbo.sysdatabases WHERE DB_NAME (dbid)='AAA'
OPEN db_cursor FETCH NEXT FROM db_cursor INTO @name
WHILE @@FETCH_STATUS=0 BEGIN SET @fileName = @path + @name + @fileDate + '.bak' BACKUP DATABASE @name TO DISK = @fileName FETCH NEXT FROM db_cursor INTO @name END CLOSE db_cursor DEALLOCATE db_cursor
Aslında "backup with compression" kullanmak bencede daha mantıklı ama staj yaptığım yer benden böyle bir script hazırlamamı istedi. günlük, o günün tarihi ile backup alan bir job ve aynı zamanda bu job .rar formatında kaydedilip mail olarak gönderilecek . backup alan script tamam , mail işide kolay ama nasıl rar script i yazacağım buna dair bir fikrim yok .denediğim scriptler var : Bu; DECLARE @SERVER VARCHAR(100), @COMMAND VARCHAR(500), @FILE VARCHAR(100) SET @SERVER = @@SERVERNAME SET @COMMAND ='"C:\"Program Dosyaları (x86)"\WinRAR\RAR.exe" A' +@fileName+'.rar' EXEC XP_CMDSHELL @COMMAND
Ve bunun gibi; DECLARE @COMMAND VARCHAR(100), @FILE VARCHAR(100) SET @SERVER = @@SERVERNAME SET @COMMAND = '"C:\"Program Dosyaları(x86)"\WinRAR\RAR.exe" A "C:\Program Files\Microsoft SQLServer\MSSQL11.HP\MSSQL\Backup\AAA20150902.bak"' EXEC XP_CMDSHELL @COMMAND
Ama maalesef çalıştıramadım job ı.
|
|
|
|
|
Originally Posted by: Berkay Ü  Backup yapan kod bu ve sorunsuz çalışıyor.
DECLARE @name VARCHAR(50) DECLARE @path VARCHAR(256) DECLARE @fileName VARCHAR(256) DECLARE @fileDate VARCHAR(20)
SELECT @fileDate = CONVERT(VARCHAR(40),GETDATE(),112) SET @name = 'AAA' SET @path = 'C:\Program Files\Microsoft SQL Server\MSSQL11.HP\MSSQL\Backup\' DECLARE db_cursor CURSOR FOR SELECT NAME FROM master.dbo.sysdatabases WHERE DB_NAME (dbid)='AAA'
OPEN db_cursor FETCH NEXT FROM db_cursor INTO @name
WHILE @@FETCH_STATUS=0 BEGIN SET @fileName = @path + @name + @fileDate + '.bak' BACKUP DATABASE @name TO DISK = @fileName FETCH NEXT FROM db_cursor INTO @name END CLOSE db_cursor DEALLOCATE db_cursor
Aslında "backup with compression" kullanmak bencede daha mantıklı ama staj yaptığım yer benden böyle bir script hazırlamamı istedi. günlük, o günün tarihi ile backup alan bir job ve aynı zamanda bu job .rar formatında kaydedilip mail olarak gönderilecek . backup alan script tamam , mail işide kolay ama nasıl rar script i yazacağım buna dair bir fikrim yok .denediğim scriptler var : Bu; DECLARE @SERVER VARCHAR(100), @COMMAND VARCHAR(500), @FILE VARCHAR(100) SET @SERVER = @@SERVERNAME SET @COMMAND ='"C:\"Program Dosyaları (x86)"\WinRAR\RAR.exe" A' +@fileName+'.rar' EXEC XP_CMDSHELL @COMMAND
Ve bunun gibi; DECLARE @COMMAND VARCHAR(100), @FILE VARCHAR(100) SET @SERVER = @@SERVERNAME SET @COMMAND = '"C:\"Program Dosyaları(x86)"\WinRAR\RAR.exe" A "C:\Program Files\Microsoft SQLServer\MSSQL11.HP\MSSQL\Backup\AAA20150902.bak"' EXEC XP_CMDSHELL @COMMAND
Ama maalesef çalıştıramadım job ı. Ben bunu yıllar once yapmıstım ama su sekilde bak ı scriptle aldırıyorum sonra bir file dos o bak ı rar çeviren kodu kodu yazıp onu bat dosyası olarak kaydediyorum sonra sql den bat ı çağırıyorum EXEC master..xp_CMDShell 'c:getrar.bat' boyle sorunu çözmüştüm |
|
|
|
|
Anladım Mehmet Bey.Önerebileceğiniz T-SQL Programlama kaynağı var mı?
|
|
|
|
|
Originally Posted by: Berkay Ü  Anladım Mehmet Bey.Önerebileceğiniz T-SQL Programlama kaynağı var mı? Burası :) |
|
|
|
|
Zaten SQL bilgilerimide sizin youtube dan eklediğiniz videolarla tazeliyorum :)
|
|
|
|
|
Originally Posted by: Berkay Ü  Zaten SQL bilgilerimide sizin youtube dan eklediğiniz videolarla tazeliyorum :) :) |
|
|
|
Forumu Atla
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.