logo
Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
yavuzcetin  
#1 Gönderildi : 24 Ağustos 2014 Pazar 21:55:39(UTC)
yavuzcetin

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Turkey

2 Kere Teşekkür Etti.
Yazmış olduğum bir otomasyon programı var. Programda ödeme planları tanımlanacak. Daha sonra bu tanımlı ödeme planlarını cariye aktaracaklar. Sorgularda ay ay ödenip ödenmediğini görebilecekler. Bunları tutmak için nasıl bir veri tabanı tablolarını ayarlamam gerekiyor ? Örn: yanlış cariye ödeme planı tanımlandığı zaman onun oradan silinip eski cari kayıtlarına zarar vermemesi gerekiyor. Baya bir takıldım işin içinden çıkamadım.
Örneğin ödeme planı tanımlamasında 5 ay 50 tl den toplamda 250 tl ödenecek bir plan oluşturulacak. Bu ödeme planıda cariye aktarılacak. ancak farzedelimki anlış cariye bu ödeme planı aktarıldı bunu kolaylıkla geri alma yöntemide olmalı.
mehmetzekikir  
#2 Gönderildi : 26 Ağustos 2014 Salı 10:38:11(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 253 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: yavuzcetin Go to Quoted Post
Yazmış olduğum bir otomasyon programı var. Programda ödeme planları tanımlanacak. Daha sonra bu tanımlı ödeme planlarını cariye aktaracaklar. Sorgularda ay ay ödenip ödenmediğini görebilecekler. Bunları tutmak için nasıl bir veri tabanı tablolarını ayarlamam gerekiyor ? Örn: yanlış cariye ödeme planı tanımlandığı zaman onun oradan silinip eski cari kayıtlarına zarar vermemesi gerekiyor. Baya bir takıldım işin içinden çıkamadım.
Örneğin ödeme planı tanımlamasında 5 ay 50 tl den toplamda 250 tl ödenecek bir plan oluşturulacak. Bu ödeme planıda cariye aktarılacak. ancak farzedelimki anlış cariye bu ödeme planı aktarıldı bunu kolaylıkla geri alma yöntemide olmalı.

hocam mevcut yaptıgın tabloları burda kolonları ile belirtebilirmisin onun üzerinden gidelim

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
yavuzcetin  
#3 Gönderildi : 28 Ağustos 2014 Perşembe 00:31:35(UTC)
yavuzcetin

Turkey

2 Kere Teşekkür Etti.
Originally Posted by: mehmetzekikir Go to Quoted Post

hocam mevcut yaptıgın tabloları burda kolonları ile belirtebilirmisin onun üzerinden gidelim

Netsis'in çalışma mantığına baktım ordaki düzenle tablo yapısını oluşturdum. Hallettim gibi görünüyor Teşekkürler
mehmetzekikir  
#4 Gönderildi : 28 Ağustos 2014 Perşembe 08:33:43(UTC)
mehmetzekikir

19 Kere Teşekkür Etti.

Netsis'in çalışma mantığına baktım ordaki düzenle tablo yapısını oluşturdum. Hallettim gibi görünüyor Teşekkürler

Rica ederim yavuz pek bişe yaptıgım söylenemez :)
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
yavuzcetin  
#5 Gönderildi : 3 Eylül 2014 Çarşamba 21:56:47(UTC)
yavuzcetin

Turkey

2 Kere Teşekkür Etti.

Takıldığım işin içinden çıkamadığım bir yer oldu size sorayım dedim :). Cariyi taksite bağlıyorum bunu Taksithar tablosunda yapıyorum. Ancak cari tek ödemede verebiliyior taksitsiz mesela monitör alıyor 100 tl veriyor. Ama bir yandan buzdolabı alıyor bu daha önceden tanımlanmış taksit olayları ondada aylık 150 tl ödüyor. ben bu 2 olayı nasıl birleştirebilirim tek bir ekran içinde. Yani tüm harektleri tek bir raporda görmek istiyorm. Ne kadar denedysem olmadı belkide tablo yapısından kaynaklanıyor. BU konuda en azından tablo yapısının örneği olarak bana yardımcı olursanız işimi görücek. Zaten birtek bu sql tablo yapısında takıldım.

örneklerle
UserPostedImage

UserPostedImage

Burada benim istediğim her hareketi tek bir şekilde CariHar tablosundaki satırları detaylıca görebilmek. Yada farklı bir tablo yapısı önerirseniz onuda değerlendirebilirm. şimdiden teşekkürler :)

Düzenle Kullanıcı Tarafından 3 Eylül 2014 Çarşamba 21:58:12(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

mehmetzekikir  
#6 Gönderildi : 5 Eylül 2014 Cuma 08:57:56(UTC)
mehmetzekikir

19 Kere Teşekkür Etti.

Takıldığım işin içinden çıkamadığım bir yer oldu size sorayım dedim :). Cariyi taksite bağlıyorum bunu Taksithar tablosunda yapıyorum. Ancak cari tek ödemede verebiliyior taksitsiz mesela monitör alıyor 100 tl veriyor. Ama bir yandan buzdolabı alıyor bu daha önceden tanımlanmış taksit olayları ondada aylık 150 tl ödüyor. ben bu 2 olayı nasıl birleştirebilirim tek bir ekran içinde. Yani tüm harektleri tek bir raporda görmek istiyorm. Ne kadar denedysem olmadı belkide tablo yapısından kaynaklanıyor. BU konuda en azından tablo yapısının örneği olarak bana yardımcı olursanız işimi görücek. Zaten birtek bu sql tablo yapısında takıldım.

örneklerle
UserPostedImage

UserPostedImage

Burada benim istediğim her hareketi tek bir şekilde CariHar tablosundaki satırları detaylıca görebilmek. Yada farklı bir tablo yapısı önerirseniz onuda değerlendirebilirm. şimdiden teşekkürler :)

Bu tarz uygulamalarda , taksitli ve peşin ödeme seçenekleri olan ödeme seçeneklerinde

Odeme ve OdemeDetay adı altında 2 adet tablo olusturmanızdır,

Taksitli yada taksitsiz olsun hepsini ödeme tablosunda toplarız, ödeme detay tablosunda ise peşin ödeme ise tek bir ödeme detayı olarak geçilir, eğer taksitli ise herbir aylık taksit tek bir satır olarak geçilir.

Bu şekilde yaparsan sanırım sorun çözülür.

twitter.com/dbakademi
yavuzcetin  
#7 Gönderildi : 6 Eylül 2014 Cumartesi 08:47:42(UTC)
yavuzcetin

Turkey

2 Kere Teşekkür Etti.
öncelikle cevap için teşekkürler.
ödeme tablosu = TBLCariHar tablosuna,
Taksitli Ödemeler = TBLAidatHareket tablosuna karşılık geliyor.
Ancak hala bu yapıyı kafamda kuramadım. Taksitsiz tek ödemelerde hala karışık tek bir yerde toplayamadım.

Ufak bir tablo yapısı örneğiyle bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
mehmetzekikir  
#8 Gönderildi : 13 Eylül 2014 Cumartesi 16:50:36(UTC)
mehmetzekikir

19 Kere Teşekkür Etti.
öncelikle cevap için teşekkürler.
ödeme tablosu = TBLCariHar tablosuna,
Taksitli Ödemeler = TBLAidatHareket tablosuna karşılık geliyor.
Ancak hala bu yapıyı kafamda kuramadım. Taksitsiz tek ödemelerde hala karışık tek bir yerde toplayamadım.

Ufak bir tablo yapısı örneğiyle bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Öncelikle geç cevap için özür dilerim, bu hafta içi bir bebeğim olduğu için forumla ilgilenemedim,

ben olsam yapıyı söyle kurarım

Kod:

create table Odeme
(
  id int,
  tutar int
)

create table OdemeDetay
(
  id int,
  odemeId int,
  odemeTipiId int,
  miktar decimal(10,2),
  odemeTarihi datetime
)

create table OdemeTipi
(
  id int, 
  odemeTipi varchar(10)
)

odemeTipi nin verileride 

id odemeTipi
1  Taksitli
2  Pesin

inan bana bu mantıkla yapamayacagın hiçbirşey yok

eğer olmazsa senin için bir demo video cekerim bir bak istersen

twitter.com/dbakademi
yavuzcetin  
#9 Gönderildi : 15 Eylül 2014 Pazartesi 20:33:56(UTC)
yavuzcetin

Turkey

2 Kere Teşekkür Etti.
Öncelikle hayırlı olsun mehmet bey. Allah analı babalı büyütsün acısını göstermesin sizlere.

Verdiğiniz yapıyı inceledim ancak hala aklımdaki soru işaretlerini gidermedim malesef. Belkide çok kolay ama takıldım kaldım.
Odeme tablosundaki tutar ile odemedetay tablosundaki miktarın farkı nedir ?
Bu yapıyla "9 taksitli bir aidat tanımlaması var" bunun hangi takisidini ödemeyip nekadar borcu kaldığını. veya "Taksitsiz tek ödemelerde" ne kadar ödediğini, daha sonra toplamda ne kadar ödeme yaptığını ("Taksitli ve tek ödemelerde") görebilirmiyim. Bu yapıyı sizin tablonuzda kuramadım. Aslında kısa bir sürenizi ayırıp ufak bir video hazırlayabilirseniz çok sevinirim.
mehmetzekikir  
#10 Gönderildi : 15 Eylül 2014 Pazartesi 21:37:59(UTC)
mehmetzekikir

19 Kere Teşekkür Etti.
Öncelikle hayırlı olsun mehmet bey. Allah analı babalı büyütsün acısını göstermesin sizlere.

Verdiğiniz yapıyı inceledim ancak hala aklımdaki soru işaretlerini gidermedim malesef. Belkide çok kolay ama takıldım kaldım.
Bu yapıyla "9 taksitli bir aidat tanımlaması var" bunun hangi takisidini ödemeyip nekadar borcu kaldığını. veya "Taksitsiz tek ödemelerde" ne kadar ödediğini, daha sonra toplamda ne kadar ödeme yaptığını ("Taksitli ve tek ödemelerde") görebilirmiyim. Bu yapıyı sizin tablonuzda kuramadım. Aslında kısa bir sürenizi ayırıp ufak bir video hazırlayabilirseniz çok sevinirim.

tamam yavuz hocam zaman simdi gördüm mesajı yarın sana örnek bir video hazırlarım

twitter.com/dbakademi
mehmetzekikir  
#11 Gönderildi : 16 Eylül 2014 Salı 21:24:39(UTC)
mehmetzekikir

19 Kere Teşekkür Etti.

tamam yavuz hocam zaman simdi gördüm mesajı yarın sana örnek bir video hazırlarım

Merhabalar Yavuz Hocam, videoyu cektim takıldıgın birşey varsa sorabilirsin

twitter.com/dbakademi
yavuzcetin  
#12 Gönderildi : 17 Eylül 2014 Çarşamba 17:39:44(UTC)
yavuzcetin

Turkey

2 Kere Teşekkür Etti.
yardım için çok teşekkürler. Bütün gün çalıştığım için inceleme fırsatı hala bulmadım en kısa zamanda bakıcam.

Bu konudaki kullanıcılar
Guest (4)
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.