logo


Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
mehmetzekikir  
#1 Gönderildi : 6 Mayıs 2014 Salı 14:20:47(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Merhabalar

5. Dersimizde PARAMETRE, WHILE, IF gibi konular işlenmiştir,

Konu ile ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 3 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
szgnblt 29.01.2015(UTC) tarihinde, Sumer2003 1.03.2016(UTC) tarihinde, theistanblue 15.08.2017(UTC) tarihinde
mehmet.ali.ozen  
#2 Gönderildi : 8 Temmuz 2014 Salı 20:38:33(UTC)
mehmet.ali.ozen

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 6.07.2014(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey
Konum: istanbul

1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
Hocam emeğinize sağlık
thanks mehmet.ali.ozen: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
mehmetzekikir 9.07.2014(UTC) tarihinde
mehmetzekikir  
#3 Gönderildi : 9 Temmuz 2014 Çarşamba 08:36:39(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: mehmet.ali.ozen Go to Quoted Post
Hocam emeğinize sağlık


rica ederim saolun
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
maytas  
#4 Gönderildi : 24 Kasım 2014 Pazartesi 11:28:00(UTC)
maytas

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 24.11.2014(UTC)
Mesajlar: 34
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
Eğitim videosu için teşekkürler, Mehmet Hoca.
Peki parametreyi Access'ten nasıl verebiliriz?
mehmetzekikir  
#5 Gönderildi : 24 Kasım 2014 Pazartesi 14:05:03(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: maytas Go to Quoted Post
Eğitim videosu için teşekkürler, Mehmet Hoca.
Peki parametreyi Access'ten nasıl verebiliriz?


rica ederim ama hayatımda hiç access kullanmadım

soruna cevap veremeyeceğim üzgünüm
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
maytas  
#6 Gönderildi : 24 Kasım 2014 Pazartesi 17:38:46(UTC)
maytas

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 24.11.2014(UTC)
Mesajlar: 34
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: mehmetzekikir Go to Quoted Post
Originally Posted by: maytas Go to Quoted Post
Eğitim videosu için teşekkürler, Mehmet Hoca.
Peki parametreyi Access'ten nasıl verebiliriz?


rica ederim ama hayatımda hiç access kullanmadım

soruna cevap veremeyeceğim üzgünüm


O zaman soruyu şöyle değiştireyim, Mehmet Hoca.
Herhangi bir yazılım dilinden, C# ve ya Java olabilir.
Bu dillerden hazırladığın bir arayüz üzerinden SQL Server üzerindeki bir sorguyu nasıl çağırabişliriz(çalıştırabiliriz?
Örneğin C#'ta(Java'da) bir müşteri form arayüzü hazırladık ve buradaki ComboBox değerlerini SQL Server'deki sorguya parametre olarak göndermek istiyoruz.
Bunu nasıl yapabiliriz?
Ben burada mantığı öğrenmek istiyorum.
Belki bir şekilde Access'e uyarlamanın yolunu buluruz.

Düzenle Kullanıcı Tarafından 24 Kasım 2014 Pazartesi 19:32:19(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

mehmetzekikir  
#7 Gönderildi : 24 Kasım 2014 Pazartesi 20:26:32(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: maytas Go to Quoted Post
Originally Posted by: mehmetzekikir Go to Quoted Post
Originally Posted by: maytas Go to Quoted Post
Eğitim videosu için teşekkürler, Mehmet Hoca.
Peki parametreyi Access'ten nasıl verebiliriz?


rica ederim ama hayatımda hiç access kullanmadım

soruna cevap veremeyeceğim üzgünüm


O zaman soruyu şöyle değiştireyim, Mehmet Hoca.
Herhangi bir yazılım dilinden, C# ve ya Java olabilir.
Bu dillerden hazırladığın bir arayüz üzerinden SQL Server üzerindeki bir sorguyu nasıl çağırabişliriz(çalıştırabiliriz?
Örneğin C#'ta(Java'da) bir müşteri form arayüzü hazırladık ve buradaki ComboBox değerlerini SQL Server'deki sorguya parametre olarak göndermek istiyoruz.
Bunu nasıl yapabiliriz?
Ben burada mantığı öğrenmek istiyorum.
Belki bir şekilde Access'e uyarlamanın yolunu buluruz.


Merhabalar
http://www.dbakademi.com...&find=unread#post329

Burada kullanmisim hocam

Hatta sql cinnection claasida var
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
maytas 25.11.2014(UTC) tarihinde
AdemBelindir  
#8 Gönderildi : 15 Aralık 2016 Perşembe 00:18:36(UTC)
AdemBelindir

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 8.12.2016(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey
Konum: istanbul

hocam şu daclare olayını anlamadım :S.... neden kullanırız ne işe yarar vs
bircan  
#9 Gönderildi : 16 Aralık 2016 Cuma 10:55:08(UTC)
bircan

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 16.05.2014(UTC)
Mesajlar: 20

11 Kere Teşekkür Etti.
3 Mesajına Toplam 4 Kere Teşekkür Edildi.
DECLARE Sql'de değişken tanımlama oluyor.

Kullanımı : DECLARE @DegiskenAdı TİP[(BOYUT)] = değer veriliyor.

Örneğin: SiparisNo Adında bir tablomuz olsun, ve burada ki en son kayıt numarasını, başka bir kayıt esnasında alarak başka bir tabloya kayıt etmemiz isteniyor.

DECLARE @No int // Tanımlamamızı Yaptık

BEGIN SET @No=( SELECT TOP(1) SiparisNo+1 FROM SiparisNo ORDER BY ID DESC) END // DEĞERİMİZİ ATADIK

Musteri Tablosuna Sipariş Numarası ile Diğer Kayıt etmek istediklerimizi kayıt ettik.

INSERT INTO
Musteri(SiparisNo,Islem01,Islem02)
VALUES
(@No,'Deneme1','Deneme2')
END

mehmetzekikir  
#10 Gönderildi : 19 Aralık 2016 Pazartesi 19:27:12(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: bircan Go to Quoted Post
DECLARE Sql'de değişken tanımlama oluyor.

Kullanımı : DECLARE @DegiskenAdı TİP[(BOYUT)] = değer veriliyor.

Örneğin: SiparisNo Adında bir tablomuz olsun, ve burada ki en son kayıt numarasını, başka bir kayıt esnasında alarak başka bir tabloya kayıt etmemiz isteniyor.

DECLARE @No int // Tanımlamamızı Yaptık

BEGIN SET @No=( SELECT TOP(1) SiparisNo+1 FROM SiparisNo ORDER BY ID DESC) END // DEĞERİMİZİ ATADIK

Musteri Tablosuna Sipariş Numarası ile Diğer Kayıt etmek istediklerimizi kayıt ettik.

INSERT INTO
Musteri(SiparisNo,Islem01,Islem02)
VALUES
(@No,'Deneme1','Deneme2')
END



Çok güzel açıklamışsın hocam
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
bircan 21.12.2016(UTC) tarihinde


Bu konudaki kullanıcılar
Guest (2)
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.