logo


Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

2 Sayfalar12>
Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
mehmetzekikir  
#1 Gönderildi : 6 Mayıs 2014 Salı 14:19:24(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Merhabalar

4. Dersimizde JOIN gibi konular işlenmiştir,

Konu ile ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 5 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
umutgidik 8.07.2014(UTC) tarihinde, szgnblt 29.01.2015(UTC) tarihinde, Teknk21 9.03.2015(UTC) tarihinde, mehmet2001 18.08.2016(UTC) tarihinde, theistanblue 15.08.2017(UTC) tarihinde
umutgidik  
#2 Gönderildi : 8 Temmuz 2014 Salı 16:36:35(UTC)
umutgidik

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 8.07.2014(UTC)
Mesajlar: 3
Turkey

4 Kere Teşekkür Etti.
Mehmet Hocam, Join kullanımını çok güzel anlatmışsınız.
emeğinize sağlık
mehmetzekikir  
#3 Gönderildi : 9 Temmuz 2014 Çarşamba 08:36:11(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: umutgidik Go to Quoted Post
Mehmet Hocam, Join kullanımını çok güzel anlatmışsınız.
emeğinize sağlık



rica ederim saolun
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
umutgidik  
#4 Gönderildi : 9 Temmuz 2014 Çarşamba 14:01:12(UTC)
umutgidik

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 8.07.2014(UTC)
Mesajlar: 3
Turkey

4 Kere Teşekkür Etti.
Mehmet Hocam,
dün AdvantureWorksDW2008 İLE Join kullanımını çalışırken FactInternetSales tablosu içerisinde orderdate sütunu vardı ve dersi tamamlamıştım.
Ancak bugün dersi tekrar etmek istediğimde orderDate sütunu yok bu tablo içerisinde. Database'i silip yeniden attach ettim ama yine yok.
Sizce neden olabilir?
mehmetzekikir  
#5 Gönderildi : 9 Temmuz 2014 Çarşamba 14:54:18(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: umutgidik Go to Quoted Post
Mehmet Hocam,
dün AdvantureWorksDW2008 İLE Join kullanımını çalışırken FactInternetSales tablosu içerisinde orderdate sütunu vardı ve dersi tamamlamıştım.
Ancak bugün dersi tekrar etmek istediğimde orderDate sütunu yok bu tablo içerisinde. Database'i silip yeniden attach ettim ama yine yok.
Sizce neden olabilir?



suan bende 2008 olmadıgı için bakamıyorum ama attach ederken yeni kopyayımı ettiniz, yoksa eksi kopyayımı
normalde böyle birşey olmaması lazım
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
umutgidik  
#6 Gönderildi : 9 Temmuz 2014 Çarşamba 16:07:47(UTC)
umutgidik

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 8.07.2014(UTC)
Mesajlar: 3
Turkey

4 Kere Teşekkür Etti.
Evet hocam yeni kopyayı attach ettim ama ondada OrderDate yok. Ekran alıntısı ekleyemedim foruma. çok şaşırdım dün olan sütun bugün yok
mehmetzekikir  
#7 Gönderildi : 9 Temmuz 2014 Çarşamba 16:14:16(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: umutgidik Go to Quoted Post
Evet hocam yeni kopyayı attach ettim ama ondada OrderDate yok. Ekran alıntısı ekleyemedim foruma. çok şaşırdım dün olan sütun bugün yok


foruma resim ekleyemiyoruz hizliresime ekliyoruz ordan link veriyoruz, ben bir scripte bakayım
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
tusert  
#8 Gönderildi : 11 Eylül 2014 Perşembe 13:27:22(UTC)
tusert

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 11.09.2014(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey

Merhabalar,

2 tablo için inner join işlemini gerçekleştireceğim. Fakat 8 sütunuma değişiklik yapmam gerek yanı bu 8 tane inner join işlemi mi demek oluyor? Bu kadar uzun olamaz pratik bi yolu var mı hocam? view ile yapılabılır diye bır tavsıye aldım ama onla da yapamadım.

Yardımlarınız için şimdiden tesekkurler
mehmetzekikir  
#9 Gönderildi : 13 Eylül 2014 Cumartesi 16:55:22(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: tusert Go to Quoted Post
Merhabalar,

2 tablo için inner join işlemini gerçekleştireceğim. Fakat 8 sütunuma değişiklik yapmam gerek yanı bu 8 tane inner join işlemi mi demek oluyor? Bu kadar uzun olamaz pratik bi yolu var mı hocam? view ile yapılabılır diye bır tavsıye aldım ama onla da yapamadım.

Yardımlarınız için şimdiden tesekkurler


merhabalar
Öncelikle geç cevap için özür dilerim, bu hafta içi bir bebeğim olduğu için forumla ilgilenemedim,

hayır sadece id kolonundan baglamanız yeterlidir,
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
guven  
#10 Gönderildi : 6 Kasım 2014 Perşembe 08:41:46(UTC)
guven

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 3.06.2014(UTC)
Mesajlar: 4
Turkey

merhaba arkadaşlar,

bir sorum var ama join sorusu mu, select sorusu mu bilemedim

poz tablosu
poz1, poz2, poz3

durum tablosu
durum_id, poz_adi


poz1 içeriği 1,2,4
poz2 içeriği 2,2,3
poz3 içeriği 1,2,3


durum_id içeriği 1,2,3,4.... auto increment primary key
durum_adi içeriği cizik, flu, eğri, dalgalı....

poz sütunlarının içerikleri=durum_id ise
select ile poz tablosunu komple çektiğimde pos sütunları içinde rakamlar yerine
durum tablosundaki id ile eşleniği durum_adi ni nasıl getirebilirim?

durumlar tablosuna sonradan durum kaydedilebileceği için ayrı yapmtım ama tablo tasarımım mı yanlış acaba?


İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim

Düzenle Kullanıcı Tarafından 6 Kasım 2014 Perşembe 08:48:27(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

mehmetzekikir  
#11 Gönderildi : 6 Kasım 2014 Perşembe 14:20:39(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: guven Go to Quoted Post
merhaba arkadaşlar,

bir sorum var ama join sorusu mu, select sorusu mu bilemedim

poz tablosu
poz1, poz2, poz3

durum tablosu
durum_id, poz_adi


poz1 içeriği 1,2,4
poz2 içeriği 2,2,3
poz3 içeriği 1,2,3


durum_id içeriği 1,2,3,4.... auto increment primary key
durum_adi içeriği cizik, flu, eğri, dalgalı....

poz sütunlarının içerikleri=durum_id ise
select ile poz tablosunu komple çektiğimde pos sütunları içinde rakamlar yerine
durum tablosundaki id ile eşleniği durum_adi ni nasıl getirebilirim?

durumlar tablosuna sonradan durum kaydedilebileceği için ayrı yapmtım ama tablo tasarımım mı yanlış acaba?


İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim




Merhabalar sorunuzu tam anlamamakla beraber :) anladıgım kadarı ile id ile karşılığını istiyorsunuz

onun için join yapmak zorundasınız, tablolarınızı yaparken

söyle tasarlarsak daharahat olur ,
Kod:

poz tablosu 
id 
poz 

poz_detay
id
poz_Detay
pozId


sorgu 

select pd.id, pd.poz_detay, p.poz from poz_Detay pd
INNER JOIN POZ p on p.id = pd.pozId

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
guven  
#12 Gönderildi : 6 Kasım 2014 Perşembe 14:40:25(UTC)
guven

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 3.06.2014(UTC)
Mesajlar: 4
Turkey

biraz görselleştireyim o zaman :)

ya çok basit ama ben çakıldım,

ya da öğrenirsem aşama kaydedeceğim :)


tablolarvesqlsorgu

aslında kayıt adını da pozlar gibi id ve ad sütunları ile ayrı bir tabloda tutuyorum ama burada belirtmedim.

ilginiz için teşekkürler mehmet hocam


Düzenltme:

buldum: basitmiş, ben çakılmışım :)

Alıntı:
select
k1.poz_adi as 'poz 1',
k2.poz_adi as 'poz 2',
k3.poz_adi AS 'poz 3'

from kayitlar k
inner join pozlar k1 on k.kat_1 = k1.poz_id
inner join pozlar k2 on k.kat_2 = k2.poz_id
inner join pozlar k3 on k.kat_3 = k3.poz_id

Düzenle Kullanıcı Tarafından 6 Kasım 2014 Perşembe 15:18:55(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

mehmetzekikir  
#13 Gönderildi : 6 Kasım 2014 Perşembe 20:56:39(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: guven Go to Quoted Post
biraz görselleştireyim o zaman :)

ya çok basit ama ben çakıldım,

ya da öğrenirsem aşama kaydedeceğim :)


tablolarvesqlsorgu

aslında kayıt adını da pozlar gibi id ve ad sütunları ile ayrı bir tabloda tutuyorum ama burada belirtmedim.

ilginiz için teşekkürler mehmet hocam


Düzenltme:

buldum: basitmiş, ben çakılmışım :)

Alıntı:
select
k1.poz_adi as 'poz 1',
k2.poz_adi as 'poz 2',
k3.poz_adi AS 'poz 3'

from kayitlar k
inner join pozlar k1 on k.kat_1 = k1.poz_id
inner join pozlar k2 on k.kat_2 = k2.poz_id
inner join pozlar k3 on k.kat_3 = k3.poz_id


ellerine saflık güven hocam cok güzel bir çalısma olmus
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
Sumer2003  
#14 Gönderildi : 1 Mart 2016 Salı 00:51:05(UTC)
Sumer2003

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 26.02.2016(UTC)
Mesajlar: 4
Konum: İstanbul

6 Kere Teşekkür Etti.
Mehmet hocam;

Birinci Kod satırımız bittiğinde Inner Join İşlemi bitti dediniz.

select dc.CustomerKey, dc.FirstName, dc.LastName from DimCustomer dc
INNER JOIN FactInternetSales fis on fis.CustomerKey = dc.CustomerKey
where dc.CustomerKey IN (11000,11001,11002)

Sonrasında
fis.SalesOrderNumber, fis.OrderDate ekleyerek aşağıdaki kodu oluşturduk.

select dc.CustomerKey, dc.FirstName, dc.LastName, fis.SalesOrderNumber, fis.OrderDate from DimCustomer dc
INNER JOIN FactInternetSales fis on fis.CustomerKey = dc.CustomerKey
where dc.CustomerKey IN (11000,11001,11002)

Benim sormak istediğim,

1. İşlemde Öncelikle Inner Join işlemi yapılıp, sonrasında istediklerimiz mi yazılmalı ?
2. Oluşturduğumuz bu tabloyu nasıl saklayabiliriz? (İlerki konularda işlenebilir belki ama sormadan edemedim)

Düzenle Kullanıcı Tarafından 1 Mart 2016 Salı 00:51:50(UTC)  | Sebep: Sebep Bildirilmesi

mehmetzekikir  
#15 Gönderildi : 1 Mart 2016 Salı 08:58:02(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: Sumer2003 Go to Quoted Post
Mehmet hocam;

Birinci Kod satırımız bittiğinde Inner Join İşlemi bitti dediniz.

select dc.CustomerKey, dc.FirstName, dc.LastName from DimCustomer dc
INNER JOIN FactInternetSales fis on fis.CustomerKey = dc.CustomerKey
where dc.CustomerKey IN (11000,11001,11002)

Sonrasında
fis.SalesOrderNumber, fis.OrderDate ekleyerek aşağıdaki kodu oluşturduk.

select dc.CustomerKey, dc.FirstName, dc.LastName, fis.SalesOrderNumber, fis.OrderDate from DimCustomer dc
INNER JOIN FactInternetSales fis on fis.CustomerKey = dc.CustomerKey
where dc.CustomerKey IN (11000,11001,11002)

Benim sormak istediğim,

1. İşlemde Öncelikle Inner Join işlemi yapılıp, sonrasında istediklerimiz mi yazılmalı ?
2. Oluşturduğumuz bu tabloyu nasıl saklayabiliriz? (İlerki konularda işlenebilir belki ama sormadan edemedim)


Merhabalar

Inner join 2 tablodaki biribiri ile 1-1 eşleşen kayıtları getirir , aslında inner join de bir where işlemi gibidir, veriyi kısıtlar,
join kısmında öncelikle eşletirmelerimizi yapıyoruz, sonra where kosulunda ise istediğimiz filitryi koyuyoruz, amacımız önce tablolarımızı baglamak daha sonrada onları filitrelemek,

ilerki derslerde var ama simdiden diyeyim view ile bu yazdıgın sorgunları tablo gibi kullanabilirsin

kolay gelsin
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Sumer2003 1.03.2016(UTC) tarihinde
dostobella  
#16 Gönderildi : 15 Kasım 2016 Salı 11:53:06(UTC)
dostobella

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 15.11.2016(UTC)
Mesajlar: 3
Turkey

Merhaba Mehmet Zeki hocam,
öncelikle anlatımlı videolardan ötürü size müteşekkir olduğumu bildirmek isterim. Hocam AdventureWorks2012 veritabanını indirmiş olmama rağmen tablolarda aynı veriler yok silip tekrar attach ettim fakat yine dim ve fact yok . Problemi nasıl halledebilirim ? teşekkürler
mehmetzekikir  
#17 Gönderildi : 15 Kasım 2016 Salı 12:24:22(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: dostobella Go to Quoted Post
Merhaba Mehmet Zeki hocam,
öncelikle anlatımlı videolardan ötürü size müteşekkir olduğumu bildirmek isterim. Hocam AdventureWorks2012 veritabanını indirmiş olmama rağmen tablolarda aynı veriler yok silip tekrar attach ettim fakat yine dim ve fact yok . Problemi nasıl halledebilirim ? teşekkürler

Merhabalar Rica ederim

Biz orada AdventureWorks2012 kullanmıyoruz AdventureWorks2012DW yu kullanıyoruz. onu indirirseniz sıkıntı geçicektir,

Kolay Gelsin


Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
dostobella  
#18 Gönderildi : 15 Kasım 2016 Salı 14:44:10(UTC)
dostobella

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 15.11.2016(UTC)
Mesajlar: 3
Turkey

Originally Posted by: mehmetzekikir Go to Quoted Post
Originally Posted by: dostobella Go to Quoted Post
Merhaba Mehmet Zeki hocam,
öncelikle anlatımlı videolardan ötürü size müteşekkir olduğumu bildirmek isterim. Hocam AdventureWorks2012 veritabanını indirmiş olmama rağmen tablolarda aynı veriler yok silip tekrar attach ettim fakat yine dim ve fact yok . Problemi nasıl halledebilirim ? teşekkürler

Merhabalar Rica ederim

Biz orada AdventureWorks2012 kullanmıyoruz AdventureWorks2012DW yu kullanıyoruz. onu indirirseniz sıkıntı geçicektir,

Kolay Gelsin




:) teşekkürler hocam.

Aslı S.  
#19 Gönderildi : 22 Kasım 2016 Salı 17:47:26(UTC)
Aslı S.

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 22.11.2016(UTC)
Mesajlar: 4
Turkey
Konum: İstanbul

4 Kere Teşekkür Etti.
Merhaba Hocam,
INNER JOIN yaptığımda tablodan kayıtlar gelmiyor. Zahmet olmazsa nerede hata yapmışım bakabilir misiniz?


CREATE DATABASE Deneme1
use Deneme1
CREATE TABLE musteri
(MusteriId integer primary Key, MusteriAdi char(20), MusteriSoyadi char(20), Yasi numeric(3,0), Meslek char (20), Adres nvarchar(50))

INSERT INTO musteri (MusteriId, MusteriAdi, MusteriSoyadi, Yasi, Meslek, Adres) VALUES (1, 'Ali', 'Altan', 33, 'Ogretmen', 'İstanbul')
INSERT INTO musteri VALUES (2, 'Ahmet', 'Altın', 34, 'Muhendis', 'İzmir')
INSERT INTO musteri VALUES (3, 'Ayse', 'Altan', 30, 'Ogretmen', 'İzmir')
INSERT INTO musteri VALUES (4, 'Yavuz', 'Zeytin', 25, 'Doktor', 'Ankara')
use Deneme1
CREATE TABLE Urun (UrunId integer primary Key, UrunAdi char(20), UrunFiyati numeric(3,0), UrunAdeti int)

INSERT INTO Urun (UrunId, UrunAdi, UrunFiyati, UrunAdeti) VALUES (1, 'Pantolon', 70, 1000)
INSERT INTO Urun (UrunId, UrunAdi, UrunFiyati, UrunAdeti) VALUES (2, 'Gömlek', 50, 900)
INSERT INTO Urun (UrunId, UrunAdi, UrunFiyati, UrunAdeti) VALUES (3, 'Kazak', 60, 100)

SELECT * FROM Urun

use Deneme1
CREATE TABLE Satis (SatisId integer primary Key, UrunId int, MusteriId int)

SELECT * FROM Satis

INSERT INTO Satis (SatisId) VALUES (1)
INSERT INTO Satis (SatisId) VALUES (2)
INSERT INTO Satis (SatisId) VALUES (3)

SELECT * FROM Satis s
INNER JOIN musteri m ON m.MusteriId = s.MusteriId
INNER JOIN Urun u ON u.UrunId = s.UrunId
mehmetzekikir  
#20 Gönderildi : 22 Kasım 2016 Salı 18:10:33(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 677

18 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: Aslı S. Go to Quoted Post
Merhaba Hocam,
INNER JOIN yaptığımda tablodan kayıtlar gelmiyor. Zahmet olmazsa nerede hata yapmışım bakabilir misiniz?


CREATE DATABASE Deneme1
use Deneme1
CREATE TABLE musteri
(MusteriId integer primary Key, MusteriAdi char(20), MusteriSoyadi char(20), Yasi numeric(3,0), Meslek char (20), Adres nvarchar(50))

INSERT INTO musteri (MusteriId, MusteriAdi, MusteriSoyadi, Yasi, Meslek, Adres) VALUES (1, 'Ali', 'Altan', 33, 'Ogretmen', 'İstanbul')
INSERT INTO musteri VALUES (2, 'Ahmet', 'Altın', 34, 'Muhendis', 'İzmir')
INSERT INTO musteri VALUES (3, 'Ayse', 'Altan', 30, 'Ogretmen', 'İzmir')
INSERT INTO musteri VALUES (4, 'Yavuz', 'Zeytin', 25, 'Doktor', 'Ankara')
use Deneme1
CREATE TABLE Urun (UrunId integer primary Key, UrunAdi char(20), UrunFiyati numeric(3,0), UrunAdeti int)

INSERT INTO Urun (UrunId, UrunAdi, UrunFiyati, UrunAdeti) VALUES (1, 'Pantolon', 70, 1000)
INSERT INTO Urun (UrunId, UrunAdi, UrunFiyati, UrunAdeti) VALUES (2, 'Gömlek', 50, 900)
INSERT INTO Urun (UrunId, UrunAdi, UrunFiyati, UrunAdeti) VALUES (3, 'Kazak', 60, 100)

SELECT * FROM Urun

use Deneme1
CREATE TABLE Satis (SatisId integer primary Key, UrunId int, MusteriId int)

SELECT * FROM Satis

INSERT INTO Satis (SatisId) VALUES (1)
INSERT INTO Satis (SatisId) VALUES (2)
INSERT INTO Satis (SatisId) VALUES (3)

SELECT * FROM Satis s
INNER JOIN musteri m ON m.MusteriId = s.MusteriId
INNER JOIN Urun u ON u.UrunId = s.UrunId


merhabalar
Satıs tablosuna inserti eksik yapmışsınız , sadece satış id girmişsiniz, musteriId ve UrunId eklemeniz gerekmekte


Kod:

INSERT INTO Satis (SatisId,UrunId,MusteriId) VALUES (1,1,1)
INSERT INTO Satis (SatisId,UrunId,MusteriId) VALUES (2,2,2)
INSERT INTO Satis (SatisId,UrunId,MusteriId) VALUES (3,2,1)
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Aslı S. 22.11.2016(UTC) tarihinde


Bu konudaki kullanıcılar
Guest (3)
2 Sayfalar12>
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.