logo


Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
mehmetzekikir  
#1 Gönderildi : 6 Mayıs 2014 Salı 14:11:13(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Merhabalar

2. Dersimizde WHERE,LIKE,IN,BETWEEN gibi konular işlenmiştir,

Konu ile ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 6 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
umutgidik 8.07.2014(UTC) tarihinde, Squirrel 16.12.2014(UTC) tarihinde, szgnblt 29.01.2015(UTC) tarihinde, slhglc 6.12.2015(UTC) tarihinde, figen 5.02.2016(UTC) tarihinde, theistanblue 15.08.2017(UTC) tarihinde
Squirrel  
#2 Gönderildi : 16 Aralık 2014 Salı 23:18:23(UTC)
Squirrel

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 16.12.2014(UTC)
Mesajlar: 2
Bayan
Turkey
Konum: Sakarya

Thanks: 5 times
eğitiminiz için çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu. Hem mantığını kavramamı hemde uygulamaya dökmemi sağlıyor. Ancak bir sorum olacak.

13. dk gösterilen

SELECT
*
FROM
HumanResources.Employee
WHERE
MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 3 or OrganizationLevel = 4

kodunu yazdığımızda

evet bize organizatinlevel'ı 3 ve 4 olanları getiriyor ancak evli/bekar ile bay/bayan ayrımını yapmıyor. Ya da ben yapamadım. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.

Emeğiniz için çok teşekkürler
diaboli  
#3 Gönderildi : 16 Aralık 2014 Salı 23:56:00(UTC)
diaboli

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 22.11.2014(UTC)
Mesajlar: 19
Turkey

10 Kere Teşekkür Etti.
5 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
Hocam sizin paylastiginiz koda gore 3 gelenlerde o ayrim vardir onlarin 3 u bir grup veya 4 olanlar gelir parantez kullanmayi deneyin 2. And den sonra paranteze alirsaniz istedgnz sekilde olacaktir

Originally Posted by: Squirrel Go to Quoted Post
eğitiminiz için çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu. Hem mantığını kavramamı hemde uygulamaya dökmemi sağlıyor. Ancak bir sorum olacak.

13. dk gösterilen

SELECT
*
FROM
HumanResources.Employee
WHERE
MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 3 or OrganizationLevel = 4

kodunu yazdığımızda

evet bize organizatinlevel'ı 3 ve 4 olanları getiriyor ancak evli/bekar ile bay/bayan ayrımını yapmıyor. Ya da ben yapamadım. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.

Emeğiniz için çok teşekkürler


thanks diaboli: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Squirrel 17.12.2014(UTC) tarihinde
Squirrel  
#4 Gönderildi : 17 Aralık 2014 Çarşamba 08:06:26(UTC)
Squirrel

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 16.12.2014(UTC)
Mesajlar: 2
Bayan
Turkey
Konum: Sakarya

Thanks: 5 times
Teşekkür ederim. Parenteze aldığımda tab'da istediğim şekilde filitreleme oldu. :)

Originally Posted by: diaboli Go to Quoted Post
Hocam sizin paylastiginiz koda gore 3 gelenlerde o ayrim vardir onlarin 3 u bir grup veya 4 olanlar gelir parantez kullanmayi deneyin 2. And den sonra paranteze alirsaniz istedgnz sekilde olacaktir

Originally Posted by: Squirrel Go to Quoted Post
eğitiminiz için çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu. Hem mantığını kavramamı hemde uygulamaya dökmemi sağlıyor. Ancak bir sorum olacak.

13. dk gösterilen

SELECT
*
FROM
HumanResources.Employee
WHERE
MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 3 or OrganizationLevel = 4

kodunu yazdığımızda

evet bize organizatinlevel'ı 3 ve 4 olanları getiriyor ancak evli/bekar ile bay/bayan ayrımını yapmıyor. Ya da ben yapamadım. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.

Emeğiniz için çok teşekkürler




mehmetzekikir  
#5 Gönderildi : 17 Aralık 2014 Çarşamba 11:48:43(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: Squirrel Go to Quoted Post
Teşekkür ederim. Parenteze aldığımda tab'da istediğim şekilde filitreleme oldu. :)

Originally Posted by: diaboli Go to Quoted Post
Hocam sizin paylastiginiz koda gore 3 gelenlerde o ayrim vardir onlarin 3 u bir grup veya 4 olanlar gelir parantez kullanmayi deneyin 2. And den sonra paranteze alirsaniz istedgnz sekilde olacaktir

Originally Posted by: Squirrel Go to Quoted Post
eğitiminiz için çok teşekkür ederim. Benim için çok faydalı oldu. Hem mantığını kavramamı hemde uygulamaya dökmemi sağlıyor. Ancak bir sorum olacak.

13. dk gösterilen

SELECT
*
FROM
HumanResources.Employee
WHERE
MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 3 or OrganizationLevel = 4

kodunu yazdığımızda

evet bize organizatinlevel'ı 3 ve 4 olanları getiriyor ancak evli/bekar ile bay/bayan ayrımını yapmıyor. Ya da ben yapamadım. Bu konuda yardımcı olmanızı rica ederim.

Emeğiniz için çok teşekkürler






Masallah

gözlerim yaşarmadı desem yalan olur, forum baya bir gelişmiş artık ben yazmadan da cevap yazıyorsunuz ,

teşekkürler cevap için hocam
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
diaboli  
#6 Gönderildi : 21 Aralık 2014 Pazar 19:02:56(UTC)
diaboli

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 22.11.2014(UTC)
Mesajlar: 19
Turkey

10 Kere Teşekkür Etti.
5 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
Est. hocam sonuçta "Bilgi paylaştıkça çoğalan bir hazinedir"

Sevgi ve saygılarımla
Sumer2003  
#7 Gönderildi : 28 Şubat 2016 Pazar 21:49:17(UTC)
Sumer2003

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 26.02.2016(UTC)
Mesajlar: 4
Konum: İstanbul

6 Kere Teşekkür Etti.
Mehmet hocam;

sorguyu;

select * from HumanResources.Employee
where OrganizationLevel <= 2 and OrganizationLevel >= 4 olarak çalıştırdığımızda sonuç alamıyoruz, hatada vermiyor.

Ancak,

select * from HumanResources.Employee
where OrganizationLevel <= 4 and OrganizationLevel >= 2 şeklinde yapar isek listeleme yapıyor.


Başka bir sorgu olan

select * from HumanResources.Employee
where MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 2 or OrganizationLevel = 3

Sadece OR koşulu ile verilen değerleri doğru getiriyor. Diğer kolonlar karışık.
Videoda da karışık geliyor, üstelik Gender = 'S' olduğu halde. Tabloda Gender da 'S' verisi bulunmamakta.

Nedenini öğrenebilirmiyim.

Düzenle Kullanıcı Tarafından 28 Şubat 2016 Pazar 22:19:29(UTC)  | Sebep: Aynı konuya ait ikinci soru.

mehmetzekikir  
#8 Gönderildi : 29 Şubat 2016 Pazartesi 08:31:19(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: Sumer2003 Go to Quoted Post
Mehmet hocam;

sorguyu;

select * from HumanResources.Employee
where OrganizationLevel <= 2 and OrganizationLevel >= 4 olarak çalıştırdığımızda sonuç alamıyoruz, hatada vermiyor.

Ancak,

select * from HumanResources.Employee
where OrganizationLevel <= 4 and OrganizationLevel >= 2 şeklinde yapar isek listeleme yapıyor.


Başka bir sorgu olan

select * from HumanResources.Employee
where MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 2 or OrganizationLevel = 3

Sadece OR koşulu ile verilen değerleri doğru getiriyor. Diğer kolonlar karışık.
Videoda da karışık geliyor, üstelik Gender = 'S' olduğu halde. Tabloda Gender da 'S' verisi bulunmamakta.

Nedenini öğrenebilirmiyim.


Merhabalar

ilk sorguda

OrganizationLevel <= 2 and OrganizationLevel >= 4

sonuç gelmez neden ? çünkü sql where koşulunda sıraya göre çalışır, ilk yazdıgınız koşula göre OrganizasyonLevel 1 den başlıyorsa en fazla 1 ve 2 olanlar gelicek, ikinci koluşa geline kadar elimizde sadece 1 ve 2 kaldı , 2. koşulda ise 4 ve büyükleri istiyorsun , elinde 1 ve 2 oldugu için doğal olarak sonuç dönmüyor

2. sorguda

OrganizationLevel <= 4 and OrganizationLevel >= 2

4 ve 4 den küçükleri alıyorsun yani 1,2,3,4 sonraki koşulda ise 2 ve 2 den büyükleri alıyorsun yani 2,3,4,5,6..... kesistikleri nokta 2,3,4
sadece bunlar gelir

3. sorguda

or çok tehlikelidir,

MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 2 or OrganizationLevel = 3


yukarıdaki sorgunun 2 farklı sonuç kümesi döndürecektir,

bir or a kadar olan kısmı bir de or dan sonraki kısmı sonra bu 2 sonuç kümesini birleştirecektir,

ilk kısmı alalım

MaritalStatus = 'S' and Gender = 'F' and OrganizationLevel = 2

yukarıdaki kriterlere uyan biri varsa getirir yoksa getirmez,

diğer kısım olan or ise

or OrganizationLevel = 3

kendinden önce ne gelip ne gelmediğini hiç önemsemez direk olarak organizasyonlevel 3 olanlar gelir, o yüzden sizin ilk kriteriniz ile alakasız sonuçları döner
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
Sumer2003 29.02.2016(UTC) tarihinde
esra  
#9 Gönderildi : 21 Nisan 2016 Perşembe 20:04:56(UTC)
esra

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 21.04.2016(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey

Merhaba, Öncellikle teşekkür ederim güzel anlatmışsınız. Benim size bir sorum olacaktı hocam.
video da kayıtlı kişilerin yaş ortalamasını veren sorgu yazalım deniz ama orada belli bir yaş aralığına göre aldınız. ben bir site yapmıyorum ve anasayfamda siteye üye olan kişilerin yaş ortalamasını veren bir bölüm yapmak istiyorum. çok acil lazım nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?
mehmetzekikir  
#10 Gönderildi : 22 Nisan 2016 Cuma 14:40:30(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: esra Go to Quoted Post
Merhaba, Öncellikle teşekkür ederim güzel anlatmışsınız. Benim size bir sorum olacaktı hocam.
video da kayıtlı kişilerin yaş ortalamasını veren sorgu yazalım deniz ama orada belli bir yaş aralığına göre aldınız. ben bir site yapmıyorum ve anasayfamda siteye üye olan kişilerin yaş ortalamasını veren bir bölüm yapmak istiyorum. çok acil lazım nasıl yapabilirim yardımcı olabilir misiniz?



merhabalar şu şekilde yapabilirsin

tablo isimlerini suan sallıyorum sen kendi kolonlarına göre ayarlarsın


select sum(yas) / (select count(yas) from Kullanicilar)
from kullanicilar

bu sana ortalamayı verir
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...


Bu konudaki kullanıcılar
Guest (3)
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.