logo


Welcome Guest! To enable all features please Giriş or Kayıt.

Bildirim

Icon
Error

Ayarlar
Son mesaja git Go to first unread
mehmetzekikir  
#1 Gönderildi : 6 Mayıs 2014 Salı 14:28:48(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Merhabalar

9. Dersimizde FUNCTION gibi konular işlenmiştir,

Konu ile ilgili sorularınızı buradan sorabilirsiniz

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
thanks mehmetzekikir: 4 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
orhan.karakasli 1.07.2014(UTC) tarihinde, maytas 5.12.2014(UTC) tarihinde, szgnblt 29.01.2015(UTC) tarihinde, berkaksu82 3.07.2017(UTC) tarihinde
maytas  
#2 Gönderildi : 5 Aralık 2014 Cuma 14:16:54(UTC)
maytas

Sıralama: Advanced Member

Gruplar: Registered
Katılan: 24.11.2014(UTC)
Mesajlar: 34
Turkey

5 Kere Teşekkür Etti.
2 Mesajına Toplam 2 Kere Teşekkür Edildi.
Mehmet hoca, bu dersinizi de seyrettim. Ağızınıza sağlık, çok güzel anlatmışsınız.
Bu dersi syrederken aklıma gelşen bir soruyu sormak istiyorum.
SQL Server'de önceden yazılmış bir Fonksiyonu yeniden editleyebilir miyiz ve bunu nasıl yapabiliriz.
Ayni soru View'ler için de sorulabilir.
mehmetzekikir  
#3 Gönderildi : 7 Aralık 2014 Pazar 15:36:17(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: maytas Go to Quoted Post
Mehmet hoca, bu dersinizi de seyrettim. Ağızınıza sağlık, çok güzel anlatmışsınız.
Bu dersi syrederken aklıma gelşen bir soruyu sormak istiyorum.
SQL Server'de önceden yazılmış bir Fonksiyonu yeniden editleyebilir miyiz ve bunu nasıl yapabiliriz.
Ayni soru View'ler için de sorulabilir.


Çok güzel bir konuya parmak basmıssın ,

muhtemelen editleye biliyor olman lazım ama ben hiç denemedim, senin için bunu araştıracağım
Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
yunusKaradag  
#4 Gönderildi : 11 Aralık 2014 Perşembe 15:19:56(UTC)
yunusKaradag

Sıralama: Member

Gruplar: Registered
Katılan: 17.10.2014(UTC)
Mesajlar: 22
Bay
Austria
Konum: aaase

6 Mesajına Toplam 6 Kere Teşekkür Edildi.
sql serverın kendi objeleri hariç diğer tüm objeler yani direk modify menüsü ile editlenebilir ve ya scripti alınarak alter, delete, create işlemleri ile yapılabilmektedir.

Ayrıca bir objenin editelenebilir olup olmadığını öğrenmek için management studio üzerinden objeye sağ tıklayıp modify menüsü olup olmadığı incelenir, var ise direk modify kullanılır yok ise script menüsü ile devam edebilirsiniz.

İkiside yok ise onu modify edemezsiniz.
thanks yunusKaradag: 1 Kişi mesajın için Teşekkür Etti.
mehmetzekikir 11.12.2014(UTC) tarihinde
ugur2  
#5 Gönderildi : 21 Şubat 2015 Cumartesi 14:38:16(UTC)
ugur2

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 17.02.2015(UTC)
Mesajlar: 2

1 Mesajına Toplam 1 Kere Teşekkür Edildi.
Mehmet Hoca bu videodaki son yaptığınız uygulamada bir ID ye ait ürün adı döndürdük.Peki burda bir kaç tane ürün ID ye ait ürün adı göstermek istediğimde Procedure kullanacağımı düşündüm.Doğru mudur? Bu durumda ID 'leri ilk önce string bir yapıya dönüştürmek gerekmez mi?.Bunu nasıl yapabilirim?
mehmetzekikir  
#6 Gönderildi : 22 Şubat 2015 Pazar 20:40:59(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: ugur2 Go to Quoted Post
Mehmet Hoca bu videodaki son yaptığınız uygulamada bir ID ye ait ürün adı döndürdük.Peki burda bir kaç tane ürün ID ye ait ürün adı göstermek istediğimde Procedure kullanacağımı düşündüm.Doğru mudur? Bu durumda ID 'leri ilk önce string bir yapıya dönüştürmek gerekmez mi?.Bunu nasıl yapabilirim?


gerek yok o sıra ile alt alta döndürür

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
dogan.aydin  
#7 Gönderildi : 8 Şubat 2017 Çarşamba 13:12:30(UTC)
dogan.aydin

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 7.02.2017(UTC)
Mesajlar: 1
Turkey
Konum: Türkiye

Merhaba Mehmet Zeki Hocam;
Procedure lerin içinde kullanıcı tanımlı fonksiyonları nasıl kullanırız?
Şimdiden teşekkür ederim.
mehmetzekikir  
#8 Gönderildi : 13 Şubat 2017 Pazartesi 09:31:21(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: dogan.aydin Go to Quoted Post
Merhaba Mehmet Zeki Hocam;
Procedure lerin içinde kullanıcı tanımlı fonksiyonları nasıl kullanırız?
Şimdiden teşekkür ederim.


Merhabalar yukarıdaki örnekteki tanımladığımız fonksiyonu procedurun içinde kullanabilirsin

klasik procedure tanımlamanın içerisine yazabilirsin

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...
berkaksu82  
#9 Gönderildi : 3 Temmuz 2017 Pazartesi 09:34:52(UTC)
berkaksu82

Sıralama: Newbie

Gruplar: Registered
Katılan: 16.06.2017(UTC)
Mesajlar: 2
Turkey
Konum: Gebze

3 Kere Teşekkür Etti.
Mehmet hocam merhaba,
ben evde kendi kendime bireysel olarak videolarınızı izleyip temel seviye sql e hakim olmak istiyorum.
fakat bu videoda sormak istedim.sorgu satırlarında dbo....şeklinde yazmak neyi ifade ediyor.yazsak yada yazmasak ne değişir.
direk table adı yazdığımızda da çalışıyor denedim.bu detayı öğrenmek istiyorum.sıfırdan başladım sorularım çok basitse şimdiden kusura bakmayın.

teşekkürler
mehmetzekikir  
#10 Gönderildi : 3 Temmuz 2017 Pazartesi 12:51:07(UTC)
mehmetzekikir

Sıralama: Administration

Gruplar: Administrators
Katılan: 6.05.2014(UTC)
Mesajlar: 668

19 Kere Teşekkür Etti.
152 Mesajına Toplam 251 Kere Teşekkür Edildi.
Originally Posted by: berkaksu82 Go to Quoted Post
Mehmet hocam merhaba,
ben evde kendi kendime bireysel olarak videolarınızı izleyip temel seviye sql e hakim olmak istiyorum.
fakat bu videoda sormak istedim.sorgu satırlarında dbo....şeklinde yazmak neyi ifade ediyor.yazsak yada yazmasak ne değişir.
direk table adı yazdığımızda da çalışıyor denedim.bu detayı öğrenmek istiyorum.sıfırdan başladım sorularım çok basitse şimdiden kusura bakmayın.

teşekkürler


Selamlar Berk,

dbo dediğimiz schema dır. Schema lar tabloları gruplara bölmeye yarar. dbo default schemadır. Eğer veri tabanında baska bir schema varsa örneğin cus gibi , dbo yazmadan tablo gelmez. Ama örnekteki veri tabanında dbo dan başka schema olmadığı için dbo yazmasakta gelir.

Benim örneklerde yazma nedenim el alışkanlığı olması içindir.

Şöyle düşün suan başka bir schema yok ve sen bütün kodlarını dbo suz yazdın ama sonra schema tanımlandı ozaman yazdıgın kodlar hata alacaktır. o yüzden schema yazmanın faydası vardır zararı yoktur.

Sql Server 2016 Eğitimiz 19 Mayıs tarihinde başlayacaktır. 32 Saat Olup Ücret 1450 TL + KDV'dir. Kayıt ve ayrıntılar için tıklayınız

twitter.com/dbakademi
Dua ve teşekkür en büyük servetlere bedel...


Bu konudaki kullanıcılar
Guest (2)
Forumu Atla  
Bu foruma yeni konular postalayamazsınız.
Bu forumda ki konulara yeni posta gönderemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı silemezsiniz.
Bu forumdaki postalarınızı düzenleyemezsiniz.
Bu forumda anketler yaratamazsınız.
Bu forumdaki anketlere oy veremezsiniz.